Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σωστε τον πολιτισμο μας...!

Το Καταφυγιο ειναι ευαισθητοποιημενο οχι μονο απεναντι στις τετραποδες ψυχουλες που με μεγαλο κοπο και αγωνα προσπαθει να βοηθησει αλλα και απεναντι στα θεματα που αφορουν τον ιδιο μας τον πολιτισμο...

Στις 13 Ιανουαριου στις 15.00 το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο συνεδριάζει για το ναό της Αγροτέρας Αρτέμιδος.

Μπείτε στην ιστοσελίδα

www.artemisagrotera.org/gr/petition.asp

για περισσότερες πληροφορίες και αν θέλετε υπογράφετε για να διατηρηθεί ο ναός.

"Ο αρχαιολογικός χώρος όπου βρίσκονται τα θεμέλια του παριλίσσιου ιωνικού ναού της Αγροτέρας Αρτέμιδος, από τις σημαντικότερες ιστορικά αρχαιολογικές τοποθεσίες στο κέντρο των Αθηνών κινδυνεύει. O λόγος είναι η έλλειψη πολιτικής βούλησης από τους εκάστοτε Υπουργούς πολιτισμού, να προσκομίσουν το τίμημα για την απαλλοτρίωση του χώρου, την περαιτέρω ανασκαφή, ανάδειξη και απόδοση του στους πολίτες των Αθηνών.
Ενώ το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έχει γνωμοδοτήσει 7 φορές σε διάρκεια 40 χρόνων για την άμεση απαλλοτρίωση, προστασία και ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου, ο Υπουργός Πολιτισμού αναπέμπει το θέμα στο συμβούλιο προτείνοντας έμεσα την οικοδόμηση του χώρου.
Εμείς οι υπογράφοντες αντιστεκόμαστε σθεναρά στην οικοπεδοποίηση των ιερών αρχαιολογικών χώρων. Οι κυβερνήσεις έχουν το χρέος να προστατεύουν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά και να την αποδίδουν στις γενεές που ακολουθούν. Ζητούμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, την βουλή των Ελλήνων και όλες τις αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες να δράσουν υπέρ της προστασίας του χώρου αυτού."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου