Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2009

διαφορά μεταξύ στρατοπέδων συγκέντρωσης για ζώα και στρατοπέδων συγκέντρωσης για ανθρώπους


Για την διαφορά μεταξύ στρατοπέδων συγκέντρωσης για ζώα και στρατοπέδων συγκέντρωσης για ανθρώπους δεν γράφουν κάποιοι αγριεμένοι, τρελλοί φιλόζωοι Μας έρχεται από αυτούς που δεινοπάθησαν τα μέγιστα σε στρατόπεδα συγκέντρωσης: Από Εβραίους! Γράφει λοιπόν ο Isaac Bashevis Singer, συγγραφέας και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας (1978). "Όταν πρόκειται για τα ζώα, γίνεται ο καθένας μας ένας Ναζί... Για τα ζώα είναι κάθε μέρα, μια μέρα στη Τρεμπλίνκα"

Και ο Alex Herschaft, που πέρασε την παιδική του ηλικία στο γκέττο της Βαρσοβίας και τελικά μετανάστευσε στις ΗΠΑ λέει: Στο υψηλής τεχνολογίας, αυθάδη, ηδονιστικό life style μας, στα αστραφτερά μνημεία της Ιστορίας μας, της Τέχνης μας, της Θρησκείας και της Οικονομίας μας, υπάρχουν τα "μαύρα κουτιά". Αυτά είναι τα εργαστήρια για βιοιατρικά πειράματα, οι εντατικές φάρμες με ζώα και τα σφαγεία. Απρόσωπες, απρόσιτες περιοχές στις οποίες η κοινωνία διεκπεραιώνει την βρώμικη δουλειά της βασανίζοντας και δολοφονώντας αθώα πλάσματα προικισμένα με συναισθήματα. Αυτά είναι τα δικά μας Νταχάου, τα δικά μας Μπούχενβαλντ, τα δικά μας Μπίρκενάου. Ακριβώς όπως και οι νομοταγείς Γερμανοί πολίτες τότε, έτσι κι εμείς σήμερα, έχουμε μία ιδέα για το τί συμβαίνει εκεί μέσα, δεν θέλουμε όμως να ξέρουμε περισσότερα.

Ο Elias Canetti Εβραίος συγγραφέας και κάτοχος βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας (1981) γράφει: Με πονάει που τα ζώα ποτέ δεν θα πάρουν από τον άνθρωπο τη θέση που τους αξίζει. Όλα αυτά τα υπομονετικά πρόβατα, οι κατσίκες, οι αγελάδες, που πέσανε στα χέρια μας και δεν μπορούν να γλυτώσουν.

Η Aviva Cantor, Εβραία συγγραφέας και δημοσιογράφος, φεμινίστρια και αγωνίστρια για τα δικαιώματα των ζώων λέει " Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι αυτά που κάνουμε στα ζώα. Η σιδερένια γροθιά του "Πατριάρχη" που χρησιμοποιείται για την άσκηση όλων των ειδών της καταπίεσης και της βίας, δεν είναι πουθενά πιο προκάλυπτη όσο στην καταπίεση και στη βία προς τα ζώα".

Λυπηρός απολογισμός:

55.000.000.000 (δισεκατομύρια) ζώα σκοτώνονται ετησίως.
4.600.000.000 (δισεκατομύρια) ζώα σκοτώνονται μηνιαίως.
151.200.000 (εκατομύρια) ζώα σκοτώνονται ημερησίως.
105.000 (χιλιάδες) ζώα σκοτώνονται ανά λεπτό.
1.750 (χιλιάδες) ζώα σκοτώνονται ανά δευτερόλεπτο.

Δεν αναφέρονται εδώ ζώα
της θάλασσας και ψάρια .

Καιρός είναι να σταματήσουν πια αυτές οι μαζικές δολοφονίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου