Κυριακή 21 Ιουνίου 2009

Με αίμα αθώων σκυλιών κερδίζουν χιλιάδες ευρώ

Χορός χιλιάδων… ματωμένων ευρώ στήνεται γύρω από αγώνες κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο.
Αθώα σκυλιά, εκπαιδευμένα με τον πλέον σκληρό τρόπο, αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές σε αιματοβαμμένα θεάματα, που πραγματοποιούνται δυστυχώς και στην πόλη μας.

Το φαινόμενο φαίνεται πως έχει αρχίσει να παίρνει και διαστάσεις, με τα ραντεβού και τα στησίματα της πρόχειρης σιδερένιας αρένας να είναι όλο και πιο συχνά.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι κυνομαχίες λαμβάνουν χώρα στις περιοχές των Δειλινών, της Βιομηχανικής Περιοχής και της Αμμουδάρας σε τακτικά χρονικά διαστήματα. Τα μέλη της Ζωόφιλης Δράσης γνωρίζουν και τα σημεία όπου κατά καιρούς έχουν διοργανωθεί οι κυνομαχίες. Οι υπεύθυνοι όμως για τις κυνομαχίες φροντίζουν να μην διοργανώνουν αυτό το βάρβαρο θέαμα σε συγκεκριμένα σημεία, αλλά να αλλάζουν τις τοποθεσίες, πάντα όμως σε αυτές τις περιοχές.

Η συχνότητα των κυνομαχιών που διοργανώνονται στο Ηράκλειο είναι δύο φορές την εβδομάδα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται πιθανότατα το καλοκαίρι.
Εδώ και ένα χρόνο περίπου το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό στους ζωόφιλους, ενώ και οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει στην πόλη. Για αυτό και οι καταγγελίες πέφτουν βροχή στην αστυνομία, η έρευνα της οποίας όμως μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει σε κάποιο αποτέλεσμα.
Όπως τονίζουν μέλη της Ζωόφιλης Δράσης, με τα οποία επικοινώνησε η «Τ» τα τηλέφωνα της μη κερδοσκοπικής Οργάνωσης έχουν πάρει φωτιά από πολίτες, που καταγγέλλουν αυτό το φαινόμενο. Όμως όπως δηλώνουν, τα ίδια αδυνατούν να κάνουν κάτι ουσιαστικό, χωρίς την παράλληλη παρέμβαση της αστυνομίας. Κάτι απόλυτα λογικό, αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση και την ατμόσφαιρα που επικρατεί την ώρα των κυνομαχιών.

Η ενδοχώρα
Άγνωστο παραμένει αν και στην ενδοχώρα διοργανώνονται κυνομαχίες. Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, πάντως αυτό δεν έχει διασταυρωθεί.
Όμως αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι στο Ηράκλειο, οι κυνομαχίες για κάποιους αποτελεί η διασκέδαση της εβδομάδας, παρόμοια φαινόμενα είναι πολύ πιθανό να στήνονται και σε χωριά του νομού και μάλιστα πολύ πριν φτάσει το φαινόμενο στην πόλη.

Και κτηνίατροι στο κόλπο, χορηγούν ανεξέλεγκτα φάρμακα
Όλα τα στοιχεία και τα δεδομένα που έχουν να κάνουν με την προπόνηση και τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείται για τα σκυλιά αυτά, φανερώνουν ότι πίσω από αυτή τη διαδικασία βρίσκονται και κάποιοι κτηνίατροι του Ηρακλείου. Γιατί όπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, τα συγκεκριμένα φάρμακα και οι ουσίες θα πρέπει να χορηγηθούν από ανθρώπους που γνωρίζουν τα πάντα σε επιστημονικό επίπεδο για τα σκυλιά. Και τέτοια άτομα είναι μόνο οι κτηνίατροι. Αυτό που υποπτεύονται και λένε εκείνοι που ξέρουν είναι ότι πίσω από όλα αυτά βρίσκεται κύκλωμα κτηνιάτρων.
«Οι ιδιοκτήτες των συγκεκριμένων σκυλιών, αποκλείεται να ρισκάρουν και να δίνουν μόνοι τους ορμόνες και φάρμακα ανεξέλεγκτα στα σκυλιά που βάζουν στις κυνομαχίες γιατί σίγουρα δε θα θέλουν να κάνουν κακό σε αυτά, μιας και τους αποφέρουν μεγάλα κέρδη. Δεν γίνεται να τους δώσουν έτσι απερίσκεπτα αναβολικές ουσίες. Άρα η λογική λέει ότι υπάρχουν κτηνίατροι στο Ηράκλειο που συμβουλεύουν τους ιδιοκτήτες για το τι πρέπει να χορηγήσουν στα σκυλιά τους», λένε στην «Τ» χαρακτηριστικά αυτόπτες μάρτυρες.

Η ουσία είναι πάντως ότι μοναδικά θύματα των κυνομαχιών είναι τα ίδια τα ζώα. Σε μια κυνομαχία, η οποία διεξάγεται μέχρι θανάτου, μόνο ο ένας σκύλος μπορεί να είναι νικητής. Το ένα σκυλί πεθαίνει στη διάρκεια του αγώνα, ενώ το άλλο μπορεί να βγαίνει νικητής, όμως τις περισσότερες φορές με πολύ σοβαρά τραύματα. Κάποιες φορές και με ζημιά ανεπανόρθωτη σε τέτοιο βαθμό ώστε και ο νικητής να μη γλυτώνει την ευθανασία.
Οι πολλοί τραυματισμοί αποτελούν ένα ακόμη στοιχείο που οδηγεί στα κτηνιατρεία. Και αυτό γιατί κανένας ιδιώτης δεν είναι ικανός να θεραπεύσει ένα σκύλο μόνος του, αλλά πρέπει αναγκαστικά να απευθυνθεί σε κάποιον κτηνίατρο, που είναι μέσα στο κόλπο.

(source ΤΟΛΜΗ Του Ανδρέα Κριτσωτάκη )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου