Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

«ΩΡΙΜΟΣ» ΣΚΥΛΟΣ ΖΗΤΑΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙΚΟ ΣΑΣ


Ένα γλυκό κουταβάκι, ομορφούλι και στρουμπουλούλι είναι το όνειρο πολλών από εμάς και κυρίως των παιδιών. Διασκεδάζουμε με τα καμώματα του, γελούμε με τις αταξίες του, αλλά τα νεύρα μας χτυπούν γρήγορα κόκκινο.Αν για πρώτη φορά στη ζωή σας παίρνετε σκύλο στο σπίτι σας, αν είστε άπειροι με μεγάλωμα ζώων, αν έχετε λίγο ελεύθερο χρόνο, τότε ας σκεφτείτε καλλίτερα δύο φορές πριν πείτε απερίσκεπτα «ναι» στην πρόταση για συγκατοίκηση με ένα κουτάβι.Ο ώριμος σκύλος είναι κάτι πολύ ανώτερο. Είναι μια ύπαρξη που αμέσως επικοινωνείτε. Είναι μια προσωπικότητα που έρχεται να συμπληρώσει την οικογένεια σας.


Δέκα λόγοι για να πάρετε έναν «ώριμο» σκύλο.


1. Ξέρετε το τελικό του μέγεθος και το βάρος του. Έτσι δε θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

2. Αναγνωρίζετε τον χαρακτήρα του, τις παραξενιές του, τα ελαττώματα του και ξέρετε αν μπορείτε να «τακιμίασετε».

3. Είναι μια ώριμη ύπαρξη που από την πρώτη στιγμή καταλαβαίνει την ανθρώπινη γλώσσα.

4. Γνωρίζει τα «ΜΗ» και τα «ΠΡΕΠΕΙ» της ανθρώπινης ομάδας.

5. Μαθαίνει πολύ πιο γρήγορα νέα κόλπα και είναι έτοιμος να ξεχάσει τις παλιές του συνήθειες προς χάριν μίας θέσης στην καρδιά σας.

6. Ξέρει να είναι υπομονετικός με τα παιδιά, να μένει μόνος του και να σας περιμένει να γυρίσετε από την εργασία σας ή την έξοδο σας.

7. Δεν καταστρέφει τα παπούτσια και τις κάλτσες σας, δεν λερώνει τα «υπέροχα χαλιά» σας, δεν μασουλάει τα έπιπλα της «μητέρας» ή «πεθεράς» σας!

8. Δεν ουρλιάζει για να σας τραβήξει την προσοχή σας, δεν τσιρίζει όταν δεν του κάνετε τις χάρες του.

9. Ξέρει να βαδίζει στον δρόμο μαζί σας σαν «άνθρωπος» χωρίς να κάνει «τσαλιμάκια» και να σας βγάζει την πίστη.

10. Έχει ωριμάσει και διαμορφώσει χαρακτήρα, έχει σταματήσει να είναι υπερκινητικός και είναι έτοιμος να προσαρμόσει το ταμπεραμέντο του στις δικές σας δραστηριότητες και στη δικιά σας ενέργεια.


Στο τέλος πρέπει να λάβετε σοβαρά υπόψη, ότι δεν θα αλλάξετε εσείς τις συνήθεις σας για το νέο τετράποδο μέλος της οικογένειας σας, αλλά είναι έτοιμος αυτός να το κάνει για εσάς.Ένας ώριμος σκύλος είναι από την αρχή η χαρά στην συμβίωση μαζί του. Θα σας χρωστάει ευγνωμοσύνη που τον διαλέξετε και θα σας χαρίσει την καρδιά του και την φιλία του. Αν είστε και εσείς σε «ώριμη» ηλικία θα γίνει ο ιδανικός σύντροφος σας.Διαλέξετε άφοβα έναν ενήλικο, «ώριμο» σκύλο, ακόμα και σε προχωρημένη ηλικία και δεν θα το μετανιώσετε ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου