Παρασκευή 22 Μαΐου 2009

Ανακοινωση Διοικητικου Συμβουλιου ΚΑΖ

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων με λύπη του ανακοινώνει ότι, μετά από την τελευταία εγκατάλειψη μιάς ολόκληρης πάλι γέννας κουταβιών έξω από τις πόρτες του, βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να αναστείλει την λειτουργία του και να μην δεχθεί κανένα ζώο για άγνωστο χρονικό διάστημα, ούτε για στειρώσεις, ούτε για θεραπείες, ούτε για ορθοπεδικά χειρουργεία.
Σ' αυτή τη θέση δεν μας έφεραν οι αδιάφοροι κάτοικοι της περιοχής αλλά "φιλόζωοι" οι οποίοι έχουν επισκεφθεί το καταφύγιο και γνωρίζουν πώς να φτάνουν μέχρι εκεί μέσα από τους αγροτικούς δρόμους. Με αυτό το τρόπο λύνουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι το πρόβλημά τους αλλά θέτουν εκτός λειτουργίας ένα από τα ελαχιστότατα Καταφύγια όπου έβρισκαν δωρεάν περίθαλψη αδέσποτα ζώα και δεν σκέφτονται ότι με ένα άρρωστο κουτάβι από τύφο, μόρβα ή εντερικά, όλα τα υπόλοιπα καταδικάζονται λόγω του μεγάλου τους αριθμού και του μικρού χώρου.
Άλλωστε είναι γνωστό ότι τα κουτάβια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα κι επιρεπή σε ασθένειες. Ήδη τις τελευταίες μέρες πέθαναν 3 μωρά.

Αυτή τη στιγμή το Καταφύγιο έχει 48 κουτάβια και όλα έχουν προέλθει από τέτοιες εγκαταλήψεις. Ο αριθμός αυτός θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία όλων των ζώων, ενήλικων και κουταβιών και αναγκάζει το Καταφύγιο να αναστείλει το έργο για το οποίο κατασκευάστηκε, που είναι οι στειρώσεις και οι θεραπείες άρρωστων και τραυματισμένων ζώων.
Είμαστε όμως πρόθυμοι να βοηθήσουμε με συμβουλές και άλλες λύσεις όσους έχουν ή όσους βρήκαν κουτάβια και δεν ξέρουν τί μπορεί να γίνει.
Για να αποσυμφορηθεί κάπως η κατάσταση, παρακαλούμε όσους έχουν την δυνατότητα να φιλοξενήσουν μερικά από τα κουτάβια, να έρθουν σε επαφή μαζί μας στο 6977 846783 ή info@kazshelter.org
Ζητάμε συγνώμη γι αυτή την εξέλιξη από όλους τους ειλικρινείς και έντιμους φίλους του Καταφυγίου που το στηρίζουν και καταλαβαίνουν ότι οι αγώνες, οι κόποι και τα έξοδα δεν έγιναν όλα αυτά τα χρόνια για να λύσουν το πρόβλημά τους μερικοί ασυνείδητοι.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου