Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ο φιλοζωικός κόσμος πενθεί

Όλος ο φιλοζωικός κόσμος πενθεί το χαμό ενός ανθρώπου στον οποίο χρωστάνε πολλοί πάρα πολλά - και, κυρίως, αμέτρητα ζώα τη δεύτερη ευκαιρία τους! Στο καλό Vesna Jones - σίγουρα θα έχεις Καλό Παράδεισο...
We are very sorry to announce that the founder and Director of Greek Animal Rescue, Vesna Jones, aged 60, passed away on May 15th 2014.
After a short spell in hospital, Vesna sadly lost her fight against an illness she had suffered with for many years.
Information regarding funeral arrangements will be announced shortly, after all those concerned have been notified.
The Trustees will continue to ensure that GAR remains fully functional.

Our thoughts are with the family and friends of Vesna Jones at this very difficult time.

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τέσσερις Μύθοι για τα Αδέσποτα της Αθήνας (και όχι μόνο)

Τα αδέσποτα ζώα μπορούν να επιβιώσουν στο δρόμο.
Στη φράση αδέσποτα ζώα λείπει η βασικότερη ιδιότητά τους: συντροφιάς. Τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς δεν διαθέτουν τους μηχανισμούς για να επιβιώσουν στο αστικό περιβάλλον και έχουν πολύ μικρό προσδόκιμο ζωής. Εμπειρικά τα φιλοζωικά σωματεία υπολογίζουν ότι ένας αδέσποτος σκύλος ζει περίπου 2 χρόνια. Τα αδέσποτα δεν μειώνονται γιατί ο αριθμός τους ανατροφοδοτείται αποκλειστικά με υπαιτιότητα του ανθρώπου είτε από νέες εγκαταλείψεις, είτε από νέες γέννες από ζώα που δεν έχουν στειρωθεί.
Στην Αθήνα δεν βλέπω πολλά αδέσποτα και αυτά που βλέπω είναι χοντρά.
Γιατί τα αδέσποτα είναι οι σκιές της πόλης. Εμπειρικά και πάλι, οι φιλόζωοι υπολογίζουν ότι στην Αθήνα επιβιώνουν κατά προσέγγιση 12.000 αδέσποτα. Προφανώς πρόκειται για υπερπληθυσμό. Πολλά από αυτά είναι καθαρόαιμα και ακριβοπληρωμένα. Δυστυχώς η καταγραφή που γίνεται είναι πλημμελής αφού μέχρι πρόσφατα ο Δήμος της Αθήνας δεν διέθετε καμία υποδομή Δημοτικού Καταφυγίου και εξακολουθεί να μη διαθέτει Κτηνιατρική Κλινική.
Το κενό του Καταφυγίου κάλυψε η γενναιόδωρη δωρεά της κ. Helen Wynne, η οποία όμως εξαιτίας της απαράδεκτης αδράνειας της δημοτικής αρχής είναι στον αέρα. Η περιφέρεια απειλεί το Καταφύγιο με σφράγισμα και η ίδια η δωρήτρια έχει κινηθεί δικαστικά για την ανάκληση της δωρεάς, μετά από περιστατικά θανάτων εντός του καταφυγίου. Για να καλύψει την έλλειψη της Κτηνιατρικής Κλινικής ο Δήμος της Αθήνας συνεργάζεται με ιδιώτες κτηνιάτρους, πραγματοποιώντας, παραδείγματος χάριν, πολύ λιγότερες στειρώσεις από ένα δραστήριο σωματείο. Χωρίς στειρώσεις το πρόβλημα απλά θα πολλαπλασιάζεται εις το διηνεκές.
Ο Δήμος έχει περιορισμένους πόρους, τα αδέσποτα κοστίζουν πολύ.
Όχι τα αδέσποτα δεν κοστίζουν πολύ. Συνήθως, τα συμφέροντα κοστίζουν πολύ. Ο Δήμος της Αθήνας διαθέτει τα εργαλεία για να πραγματοποιήσει μηδενικού κόστους εκστρατείες ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με την Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία ώστε οι δημότες να απορροφήσουν τα αδέσποτα που στοιβάζονται στο καταφύγιο ή περιπλανώνται στους δρόμους. Η ίδια η δωρήτρια του καταφυγίου έχει προτείνει οικονομικές λύσεις στο Δήμο για να επιλυθούν εκκρεμότητες του χώρου του Καταφυγίου και να αποκτήσουμε επιτέλους Κτηνιατρική Κλινική για να γίνουν μαζικές στειρώσεις. Το ζητούμενο είναι η πολιτική βούληση και επιτέλους η δράση.
Ο Δήμος έχει περιορισμένους πόρους, τα αδέσποτα δεν είναι προτεραιότητα.
Θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Τα αδέσποτα έχουν σοβαρές προεκτάσεις στην ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και την ποιότητα του τουρισμού μας. Ακόμα και αν κάποιος αδιαφορεί απολύτως για την αγωνία ενός πλάσματος που νιώθει, πρέπει να αναλογιστεί την αρμονική συνύπαρξή μας στην πόλη. Αυτή τη στιγμή το βάρος του προβλήματος το σηκώνουν αποκλειστικά εθελοντές, των οποίων οι δυνάμεις βρίσκονται πια σε οριακό σημείο. Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του, όπως εξάλλου προκύπτουν από το νόμο.
Πατήστε Εδώ για να διαβάσετε το άρθρο

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

To KAZ απευθύνει έκκληση στον εκδοτικό κόσμο

Το ΚΑΖ αναζητά εκδοτικό οίκο που θα αναλάβει την έκδοση και την διακίνηση ενός βιβλίου/μυθιστορήματος και οι εισπράξεις από την πώλησή του, όπως και τα δικαιώματα  θα δοθούν αποκλειστικά στο Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων (ΚΑΖ).

Το μυθιστόρημα απευθύνεται σε ευρύ αναγνωστικό κοινό, από 8 έως 88 ετών.  Σε περίπτωση εκδοτικής επιτυχίας είναι έτοιμο και το δεύτερο βιβλίο (sequel).

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014


Ευχαριστούμε την “Cubania Dancehouse” που μας διέθεσε τον χώρο καθώς και όλους τους καθηγητές αλλά και τον κόσμο που ήρθε να μας βοηθήσει διασκεδάζοντας




Τη Κυριακή 11 Μαϊου και ώρα 18.00 ελάτε να γυμναστούμε χορεύοντας και διασκεδάζοντας και παράλληλα να ενισχύσουμε το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων κάνοντας επί 1,5 ώρα Zumba® Fitness με πιστοποιημένους Zumba® Fitness Instructors στο «Cubania Dancehouse» (Λ.Κηφισίας 1) δίπλα από το μετρό των Αμπελοκήπων. 


Μαζί μας θα είναι : Ani Basdeki, Baiano Reis, Danai Markou, Popi Skevofilaka, Lina Telis,Vassilios Dimakos και Yvonne Georganou

Η Είσοδος είναι 8 ευρώ και όλο το ποσό θα διατεθεί στο ΚΑΖ.

Κατά τη διάρκεια του Ζumba masterclass οι εθελοντές μας θα είναι εκεί για να σας γνωρίσουν και να σας ενημερώσουν για τις δράσεις του ΚΑΖ. Με χαρά θα δεχτούμε οποιαδήποτε δωρεά σε τροφές, φάρμακα, λουράκια για τα σκυλάκια του Καταφυγίου μας.


Σας περιμένουμε,,, :)