Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR

*ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΩΣΑΤΕ,ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΑΙΣΙΩΣΑΝ ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ 3Ε, ΤΟΝ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ,ΤΗΝ COSMOSPET ΜΕ ΤΙΣ ΟΛΙΣΘΙΚΕΣ ΤΡΟΦΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΣ! ΧΩΡΙΣ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΒΑΖΑΑR MAΣ.  ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΑ! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!*





Φέτος αποφασίσαμε να γράψουμε εμείς, τα ΚΑΖόσκυλα, δια χειρός του παππού Χρήστου που και γέρος είναι και σοφός αν και τετράποδος, την πρόσκληση για το Πασχαλινό Μπαζάρ που θα κάνει το σπίτι μας. Οι άνθρωποι το ξέρουν σαν Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων και το Μπαζάρ μας θα γίνει στις 5 και 6 Απριλίου στο ίδιο μέρος το γνωστό, Φιλελλήνων 26, στο Σύνταγμα. Οι θείες μας (τρελές είναι αλλά τέλος πάντων) είναι σε πανικό αυτές τις μέρες, μαγειρεύουν, κατασκευάζουν, μαζεύουν από σπίτια πράγματα για το Γιουσουρούμ και το αλλοπαρμένο, ο Ράστυ,αναρωτιόταν πώς θα μας βοηθήσει το Μπαζάρ αφού ούτε οι λαμπάδες ούτε τα μπλουζάκια ούτε τα Πασχαλινά διακοσμητικά τρώγονται...

Φέτος είπαμε να κάνουμε γι αυτό το Σαββατοκύριακο και μία εκεχειρία στους γατοσκυλοκαυγάδες και να προσκαλέσουμε τις "Γάτες του Φλοίσβου". Κι αυτές μια πίκρα είναι, και οι δικές τους θείες προσπαθούν να σώζουν και να στειρώνουν κι όλα αυτά στοιχίζουν χρήματα που δεν έχει κανείς. Και θα έρθουν κι άλλοι φίλοι που φτιάχνουν πρωτότυπες χειροτεχνίες και κατασκευές να μας πλαισιώσουν (αυτό το "πλαισιώσουν" επέμενε ο ωραιόπληκτος Νιούμαν, να το βάλουμε).

Πρόσκληση ανοικτή λοιπόν από τα αδεσποτάκια του ΚΑΖ για τις 5 και 6 Απριλίου. Και για όσους δεν έρθουν, δεν έχει ούτε σαλιωμένα φιλιά ούτε ουρές στην πρίζα.

Χρήστος και λοιπά ΚΑΖόσκυλα.

5 & 6 Απριλίου 2014
Ωρες : 10.00πμ - 20.00μμ
Φιλελλήνων 26, Σύνταγμα (απέναντι από την Αγγλικανική Εκκλησία)

On the 5th & 6th of April we will be expecting to see you at our Spring - Easter Bazaar, which will be held at Filellinon 26, Syntagma.

10.00am - 20.00pm

Be there! Together, as always, we can make the difference!

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

Καφέ που προσφέρει καταφύγιο σε αδέσποτες γάτες άνοιξε στο Τορίνο!


Το πρώτο καφέ που προσφέρει καταφύγιο σε αδέσποτες γάτες άνοιξε πρόσφατα στο Τορίνο της Ιταλίας, με τους φιλόζωους πολίτες να χαιρετίζουν την κίνηση.
Το καφέ Miagola ή αλλιώς… Cafe Meow ελπίζει να δώσει μια προσωρινή στέγη σε αδέσποτες γάτες, ενθαρρύνοντας παράλληλα τους πελάτες που απολαμβάνουν το καφέ τους να υιοθετήσουν κάποια εξ’ αυτών!Όπως εξηγεί η Andrea Levine, ιδιοκτήτρια του καφέ, θέλει να προωθήσει την καμπάνια υιοθεσιών, ενώ τονίζει πως στα σχέδια της είναι να προβάλει εκπαιδευτικά βίντεο για τις γάτες.
Τα… γατοκαφέ είναι εξαιρετικά δημοφιλή στην Ιαπωνία όπου περισσότερα από 100 έχουν ήδη δημιουργηθεί, ενώ ανάλογα εγχειρήματα έχουν στηθεί σε Κίνα, Ταϊβάν και Αυστραλία. 

(πηγή: http://petfriends.gr/)

Οι αλλεργίες της άνοιξης ταλαιπωρούν και τους τετράποδους


Οι εποχικές αλλεργίες δεν κάνουν εξαίρεση. Σκύλοι και γάτες μπορεί να υποφέρουν από δερματικά ή αναπνευστικά προβλήματα λόγω της γύρης ή των παρασίτων, που είναι σε έξαρση την άνοιξη. Και εμείς, οι φύλακές τους, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση.
dogsneeze
 Ήλιος, πράσινα λιβάδια, ανθισμένα λουλούδια. μετά από έναν βαρύ χειμώνα, η άνοιξη είναι η ευλογία που όλοι περιμένουμε. Τα σκυλιά θα κάνουν μεγάλες βόλτες και θα κυλιστούν στο γρασίδι, ενώ οι γάτες θα λιάζονται σε κήπους και μπαλκόνια. Όμως, η άνοιξη εγκυμονεί κινδύνους. Οι εποχικές αλλεργίες που ταλαιπωρούν πολλούς ανθρώπους δεν αφήνουν ανέγγιχτους τους τετράποδους συντρόφους μας.
Τα ζώα μπορούν να παρουσιάσουν αλλεργίες σε άπειρους παράγοντες, όπως σκόνη, γύρη, παράσιτα, καπνό, εντομοκτόνα, αρώματα, τροφές, άλλα ζώα κ.λπ. Την άνοιξη, όμως, η ανθοφορία φυτών και δέντρων ευνοεί ιδιαίτερα την εμφάνιση αλλεργικών φαινομένων. Το ίδιο και η άνοδος της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με την υγρασία, που αυξάνει τον πληθυσμό παρασίτων και εντόμων.
 Αλλεργικά συμπτώματα
Παρότι οι αιτίες των αλλεργιών σε ανθρώπους και ζώα είναι ίδιες, τα κλινικά συμπτώματα είναι διαφορετικά. Στον άνθρωπο είναι έντονα τα ρινικά και αναπνευστικά προβλήματα, ενώ στα ζώα είναι πιο συχνά τα δερματικά.
Συνηθισμένα συμπτώματα σε σκύλους και γάτες είναι ο ερεθισμός του δέρματος, το ξύσιμο, κυρίως σε πρόσωπο, αυτιά, άκρα και κοιλιά, και η τριχόπτωση σε λαιμό, κεφάλι, αυτιά και στο μέσα μέρος των ποδιών. Μπορεί ακόμα να γλείφουν τα πόδια τους, να δαγκώνονται ή να τρίβουν το πρόσωπο με μανία. Εξίσου σοβαρά είναι και τα συμπτώματα ρινίτιδας και επιπεφυκίτιδας. Παρατηρούνται έντονη ερυθρότητα και κνησμός στα μάτια, δακρύρροια, που μπορεί να γίνει πυώδης και ερεθιστική, έκκριμα από τη μύτη, συχνά φτερνίσματα, που μπορεί να επιφέρουν και ελαφρά ρινορραγία.
Οι γάτες εμφανίζουν πιο συχνά από τους σκύλους αλλεργίες του αναπνευστικού, με αποκορύφωμα το άσθμα των αιλουροειδών. Σε αυτή την περίπτωση, η γάτα παρουσιάζει δύσπνοια και αναπνέει με το στόμα ανοιχτό. Σε περιπτώσεις κρίσης έχει παροξυσμικό βήχα, που μπορεί να καταλήξει σε εμετό, πέφτει στο έδαφος με τα άκρα σε έκταση και το λαιμό τεντωμένο, ενώ η γλώσσα της παίρνει ένα σκούρο γαλαζωπό χρώμα λόγω της κακής οξυγόνωσης του οργανισμού.
 Διάγνωση και θεραπεία
Επειδή τα αλλεργικά συμπτώματα μοιάζουν με εκείνα άλλων ασθενειών, η διάγνωση είναι δύσκολη. O κτηνίατρος θα χρειαστεί λεπτομερές ιστορικό του ζώου για να αποκλείσει άλλες ασθένειες. Θα βοηθήσει να γνωρίζετε πότε παρουσιάστηκε το πρόβλημα, αν έχει εμφανίσει αλλεργικά συμπτώματα ξανά στο παρελθόν, πότε δώσατε αντιπαρασιτικό τελευταία φορά, αν πήγε πρόσφατα σε εξοχή, αν η φαγούρα προηγήθηκε της κοκκινίλας, αν δώσατε κάποια καινούργια τροφή κ.ά.
Για τη διάγνωση αλλεργιών υπάρχουν δύο τεστ. Το τεστ αίματος δείχνει τα αντισώματα του ζώου (που σημαίνει ότι σε αυτά παρουσιάζει αλλεργία). με την ενδοδερμική δοκιμή εγχέονται στο δέρμα του ζώου αλλεργιογόνα και φαίνεται η αντίδραση του οργανισμού σε αυτά. Όταν εντοπιστεί η αιτία της αλλεργίας, ο κτηνίατρος θα δώσει φάρμακα για την ανακούφιση των συμπτωμάτων και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να απομακρύνει το ζώο από τον παράγοντα που την προκαλεί. Για τη διαχείριση των αλλεργικών συμπτωμάτων στους σκύλους, προτείνεται το συχνό μπάνιο με κρύο νερό και ειδικά σαμπουάν ευκαλύπτου και αλόης. μια καλή, αλλά ακριβή, λύση είναι τα αυτεμβόλια που κάποιοι κτηνίατροι φτιάχνουν με το ειδικό αντιγόνο. Αυτά δημιουργούν απευαισθητοποίηση του οργανισμού στον παράγοντα που προκαλεί την αλλεργία. Καλά αποτελέσματα στις αλλεργίες έχουν και τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Σε περιπτώσεις, μάλιστα, που ο ιδιοκτήτης ξέρει ότι το ζώο υποφέρει από εποχική αλλεργία, αρχίζει να δίνει τα ομοιοπαθητικά πριν μπει η άνοιξη, ώστε τα συμπτώματα να είναι πολύ ήπια.
Oρισμένες φυλές σκύλων, όπως τα Γκριφόν και τα Σαρ Πέι, έχουν προδιάθεση για αλλεργίες. Αντίθετα, τα ημίαιμα ζώα είναι πολύ πιο ανθεκτικά, κυρίως στις εποχικές αλλεργίες.
 Πώς θα απαλύνουμε τα συμπτώματα;
  • Κρατάμε το ζώο μακριά από λιβάδια και χωράφια που έχουν γύρη.
  • Αν υπάρχει γκαζόν, το κουρεύουμε κοντό και μαζεύουμε καλά το κουρεμένο.
  • Ανανεώνουμε την αντιπαρασιτική αγωγή του σκύλου ή της γάτας πριν μπει η άνοιξη.
  • Όταν επιστρέφει από βόλτα, σκουπίζουμε καλά το τρίχωμά του και τις πατούσες.
  • Διατηρούμε το σπίτι καθαρό από σκόνες, τρίχες, ακάρεα, ιδίως σε περιπτώσεις αλλεργικού άσθματος.
  • Το βουρτσίζουμε καλά και παρατηρούμε αν υπάρχουν στο δέρμα ερεθισμοί, πληγές ή σημεία χωρίς τρίχωμα.
 * Ευχαριστούμε τις κτηνιάτρους Πόπη Μαρούλη και Χρύσα Σίμου για τις πολύτιμες πληροφορίες τους.

Επιτρέπεται να ταΐζουµε αδέσποτα;



Οχι µόνο δεν απαγορεύεται, όπως πολλοί υποστηρίζουν, αλλά και επιβάλλεται αν τα ζώα είναι επανεντασσόµενα!!!!
Τα φιλοζωικά σωµατεία συχνά δέχονται κλήσεις από ανθρώπους που ταΐζουν αδέσποτα και έχουν προβλήµατα µε τους γείτονες που «ενοχλούνται». Στις περιπτώσεις των ήπιων φιλόζωων την πληρώνουν οι ίδιοι, που περιµένουν να πάει µεσάνυχτα για να ταΐσουν τα αδέσποτα. Αλλιώς, τα ταλαίπωρα ζώα µένουν νηστικά ή, ακόµη χειρότερα, καταλήγουν να φάνε φόλα από κάποιον ασυνείδητο. Οι καταστάσεις αυτές, που χρόνια διαιωνίζονται, πρέπει το συντοµότερο να εκλείψουν.
Κανένας νόµος δεν απαγορεύει τη σίτιση των αδέσποτων. Αντίθετα, µάλιστα, σύµφωνα µε το νόµο 4039/12 επιβάλλεται: «Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόµενων αδέσποτων ζώων έχουν από κοινού οι δήµοι, οι οποίοι δύνανται να δηµιουργήσουν και σηµεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόµενα φιλοζωικά σωµατεία και ενώσεις». Επανεντασσόµενα είναι τα ζώα που έχουν στειρωθεί, αποπαρασιτωθεί, εµβολιαστεί. Και φυσικά ένα ζώο που το έχουµε στειρώσει και φροντίσει δεν θα το αφήσουµε να πεθάνει από ασιτία.
Αλλά και πριν από την ψήφιση του ν. 4039/12, η τότε νοµοθεσία δεν απαγόρευε το τάισµα. Είναι απίστευτο πώς επικράτησε σε όλη τη χώρα το «Απαγορεύεται το τάισµα», που πολλοί το αναρτούν σε πινακίδες στα σηµεία σίτισης. Υπάρχει ακόµη και το δεδικασµένο, η απόφαση του Πρωτοδικείου Χανίων υπέρ της Νατάσας Μποµπολάκη, προέδρου της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Οµοσπονδίας (ΠΦΠΟ, www.pfpo.gr). Με απόφαση της 4ης Ιανουαρίου 2012, το δικαστήριο της επέτρεψε να συνεχίσει να ταΐζει τα αδέσποτα της περιοχής Χανίων Κρήτης.
Παρ’ όλα αυτά, πολίτες και άρχοντες του τόπου επιµένουν ότι το τάισµα απαγορεύεται. Χαρακτηριστική περίπτωση ο δήµαρχος Πύλης Τρικάλων, ο οποίος είχε τη φαεινή ιδέα να προτείνει στους πολίτες, µέσω του λογαριασµού του νερού, να µην ταΐζουν τα αδέσποτα. Η άποψή του ήταν πως, αν δεν ταϊστούν, θα αποµακρυνθούν, προκειµένου, όπως επισηµαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΦΠΟ (www.pfpo.gr), να πάνε αλλού να πεθάνουν. Υπόδειγµα δηµοτικής αρχής.
Οµως, και οι φιλόζωοι έχουν υποχρέωση να βεβαιώνονται ότι τα ζώα στειρώνονται και ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. Στο επόµενο τεύχος θα έχετε τις οδηγίες για ένα σωστό τάισµα.
∆έχεστε απειλές για το τάισµατων αδέσποτων;
  • Κάνουµε καταγγελία στο αστυνοµικό τµήµα, δίνοντας τα στοιχεία εκείνου που µας απειλεί. Επιµένουµε να καταγραφεί στο βιβλίο συµβάντων η απειλή κατά του ζώου ή της προσωπικότητάς µας, επισηµαίνοντας το άρθρο 16 του νόµου 4039/12 και ζητώντας αντίγραφο της καταγραφής.
  • Ζητάµε να ενηµερωθεί αυτός που µας απειλεί για τις σοβαρές ποινές που προβλέπονται για οποιαδήποτε κακοµεταχείριση εις βάρος του ζώου (1 έως 5 έτη φυλάκιση και πρόστιµο 5.000 – 15.000 €).
  • Ενηµερώνουµε το φιλοζωικό σωµατείο της περιοχής, ώστε να µας συνδράµει.
Από την Ελένη Κεφαλοπούλου
(πηγή: http://www.trihes.gr)

Πόσο αθώα βασανίζει ζώα ένα παιδί;


Όποιος έχει μάθει να θεωρεί τη ζωή ενός σκύλου η μίας γάτας ευτελή, κινδυνεύει να οδηγηθεί σε αντίστοιχα συμπεράσματα για ευτελείς ανθρώπινες ζωές. Και η τραγική αλήθεια είναι ότι το 90% των κατά συρροή δολοφόνων, ξεκίνησαν την «καριέρα» τους βασανίζοντας και κακοποιώντας ζώα…
Παιδάκια που φαίνονται αθώα, αλλά πίσω από τη πλάτη των γονιών τους χώνουν τη γάτα του σπιτιού στη κατάψυξη ή στο φούρνο… Το άταχτο αγοράκι που αποφασίζει να βάλει φωτιά στη ουρά του σκύλου για να δει πόσο γρήγορα καίγεται…
Και οι γονείς, μέσα στην άγνοιά τους, δεν βλέπουν ότι αν δεν το τρέξουν γρήγορα στον ψυχολόγο …το παιδάκι τους ίσως μπει στο μέλλον πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες.
Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι ευχαρίστηση μπορεί να νοιώσει κάποιος όταν βασανίζει ένα ανυπεράσπιστο σκυλί η γατί. Ίσως την ίδια ευχαρίστηση που θα ένοιωθε αν αντί για το σκυλί στη θέση του βρισκόταν ένα μικρό παιδί η ένας ανήμπορος ενήλικας;
Γιατί η ζωή ενός σκύλου η μίας γάτας έχει λιγότερη σημασία από τη ζωή ενός ανθρώπου; Τον ίδιο πόνο δεν θα αισθανθούν; Ο Θάνατος είναι διαφορετικός;
Για σκεφτείτε για ένα λεπτό, πως θα ήτανε αν σας δένανε πίσω από ένα αυτοκίνητο και σας σέρνανε για κάνα δυο χιλιόμετρα στη καυτή άσφαλτο ή στο χώμα.
Αν αποφάσιζε κάποιος να σας κόψει τα αυτιά με ένα ψαλίδι, επειδή μάλλον ήταν μεγάλα και τον ενοχλούσαν…
Αν την ώρα που κάνατε αμέριμνος τη βόλτα σας στη εξοχή… αποφάσιζε κάποιος να δοκιμάσει τη καινούργια του καραμπίνα στην πλάτη σας…
Αν ο γείτονας σας ξυπνούσε ένα πρωί και αποφάσιζε ότι δεν του αρέσει η μούρη σας… και σας πέταγε ένα λίτρο καυστικό υγρό για να μην τη βλέπει πια μπροστά του.
Αν ο περίεργος ένοικος του πάνω διαμερίσματος δυσανασχετούσε με τις φωνές και τα παιχνίδια των ανήλικων παιδιών σας και αποφάσιζε να τα κεράσει μία τυρόπιτα με ποντικοφάρμακο…
Αν η οικογένεια σας αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και για να μειώσει λίγο τα έξοδά …αποφάσιζε να σας ξεφορτωθεί και ξαφνικά βρισκόσασταν στο δρόμο… χωρίς να μπορείτε να επιστρέψετε.
Και αν, τέλος, τα παιδιά σας αποφάσιζαν ότι στα βαθιά γεράματά σας τους είστε μάλλον βάρος… και σας πέταγαν στη θάλασσα με μία πέτρα δεμένη στο λαιμό…
Για σκεφτείτε τα αυτά για ένα λεπτό…
(πηγή: http://www.trihes.gr)

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Τραυματισμένο δελφίνι ζητάει βοήθεια από δύτη !!!

Κατά τη διάρκεια μια βραδινής βουτιάς στη Χαβάη, ένα ρινοδέλφινο που τραυματίστηκε από ψαράδες, πλησίασε τον δύτη Κέλλερ Λαρός για να του ζητήσει βοήθεια.
Το αριστερό θωρακικό πτερύγιο του είχε κολλήσει ενώ υπήρχε και μια πετονιά με γάντζο τυλιγμένη στο σώμα του. Ο Λαρός που ήταν εξοπλισμένος με ψαλίδι, τελικά κατάφερε να απελευθερώσει το όμορφο θηλαστικό. Όλη η σκηνή καταγράφηκε σε βίντεο από την Μαρτίνα Γουίνγκ που κολυμπούσε μαζί με τον Λαρός.


Πατήστε εδώ για να δείτε το βίντεο 

(πηγή: www.athensmagazine.gr)

Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Η συγκινητική ιστορία του Platty - η πραγματική έννοια του φιλόζωου!



Ο Platty είναι φανερό πως δεν έχει πολύ χρόνο ακόμα για να ζήσει, όμως έχει την ευτυχία να περάσει τις τελευταίες μέρες του μέσα σε μια οικογένεια και περιτριγυρισμένος από αγάπη, έτσι όπως του αξίζει!
Αυτό το γλυκύτατο 10χρονο Golden Retriever ήταν αδέσποτο, και μαζεύτηκε από ένα καταφύγιο στην Tulsa, στις 30 Ιανουαρίου. Εκεί διαγνώστηκε αμέσως με επιθετικό καρκίνο στο στόμα του. Ο προοπτική ήταν να του γίνει ευθανασία καθώς το καταφύγιο δεν μπορούσε να χρηματοδοτήσει την θεραπεία του, όμως εθελόντρια τον ερωτεύτηκε αμέσως και προσφέρθηκε να του χαρίσει ένα σπιτικό για τις τελευταίες του μέρες. 


Η Alli Elmore που δουλεύει στο καταφύγιο ως εθελόντρια, δεν μπορούσε καν να σκεφτεί την ευθανασία σε αυτό το ζώο. Θέλησε αμέσως να του ανοίξει το σπίτι της, και οι υπεύθυνοι του καταφύγιου θεώρησαν πως αυτό ήταν μια πολύ σωστή και τρυφερή απόφαση. "Κρίναμε πως θα έχει μια καταπληκτική ποιότητα ζωής με την Alli και τον σύζυγό της Charles" λέει ο Jean Letcher, ο διευθυντής του καταφύγιου.

Ο Patty δεν πονά πουθενά, όμως ο καρκίνος έχει ήδη κάνει μετάσταση στους πνεύμονές του. Ο Platty εκτιμάται πως θα ζήσει μόλις λίγες εβδομάδες ακόμα, και η Alli προσπαθεί να αξιοποιήσει αυτόν τον λίγο χρόνο που έχει μπροστά του, και να τον κάνει να περάσει όσο πιο όμορφα γίνεται.

Έχει ήδη δημιουργήσει σελίδα στο facebook, για την ιστορία του Platty,
 https://www.facebook.com/plattysjourney, η οποία έχει συγκινήσει χιλιάδες αναγνώστες που την παρακολουθούν. Επίσης έχει οργανώσει έναν έρανο, στην μνήμη του Platty, με σκοπό να συγκεντρώσει χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για ιατρικά έξοδα, για άλλα ζώα στο μέλλον που θα αντιμετωπίσουν παρόμοια θέματα υγείας.
"Θέλουμε να αφήσουμε μια παρακαταθήκη στο όνομα του Platty, και να θυμίσουμε στον κόσμο πως ακόμα και αν ένας σκύλος είναι γέρος ή άρρωστος, αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να δώσει και να πάρει πολύ αγάπη!", λέει συγκινημένη η Alli.


Πηγή: Responsibleparents.blogspot.gr

Έχω λόγο που δεν την στειρώνω απο την Κλέα Μοριανού

Καταρρίψτε με επιχειρήματα τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες.


  Θα έχετε ακούσει πολλές φορές, στο πάρκο ή στην παρέα, θεωρίες σχετικά με το πόσο ωφελούνται οι σκύλες ή οι γάτες αν γνωρίσουν την μητρότητα έστω και άπαξ πριν στειρωθούν. Κάποιοι επικαλούνται ως λόγο το «να μην πάμε κόντρα στη φύση», άλλοι το ότι «το είπε ο κτηνίατρος». Όσες φορές επιχείρησα να εκμαιεύσω το όνομα του συγκεκριμένου κτηνιάτρου, οδηγήθηκα σε αδιέξοδο. Είτε γιατί ήταν, τελικά, ο «κτηνίατρος του φίλου τους», είτε γιατί τους διέφευγε το όνομα… προσωρινά. Σε μια περίπτωση στάθηκα τυχερή. Μου έδωσαν όνομα! Και ήταν ένας κτηνίατρος που έτυχε να γνωρίζω και να εμπιστεύομαι, ο οποίος φυσικά αρνήθηκε ότι είχε συστήσει κάτι τέτοιο.
  Εδώ και χρόνια έχω βάλει σκοπό ζωής να ανακαλύψω από που προέρχονται τέτοιες συμβουλές. Έχω ρωτήσει περισσότερους από πενήντα κτηνιάτρους και κανένας δεν παραδέχεται ότι συνέστησε σε πελάτη του να βάλει τη σκύλα ή τη γάτα του να γεννήσει πριν τη στειρώσει. Τότε τι τρέχει; Μήπως, τελικά, ακούμε αυτό που θέλουμε;
  Ας δούμε τις 8 πιο συνηθισμένες δικαιολογίες κατά της στείρωσης καθώς και τα στοιχεία που μπορούμε να επικαλεστούμε στο μέλλον προκειμένου να τις αντικρούσουμε.
1. «Καλύτερα για την υγεία του να γεννήσει πριν στειρωθεί.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Τα ιατρικά στοιχεία δείχνουν το αντίθετο, ότι δηλαδή, αν μια θηλυκή στειρωθεί πριν από τον πρώτο οίστρο και την πρώτη περίοδο, θα είναι υγιέστερη (αποφεύγοντας σοβαρές ασθένειες που σχετίζονται με τα γεννητικά όργανα ή μεταδίδονται σεξουαλικά).
2. «Θέλω τα παιδιά μου να βιώσουν το θαύμα της γέννησης.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το θαύμα γρήγορα επισκιάζεται από την πραγματικότητα: χιλιάδες ζώα εγκαταλείπονται στους δρόμους και βρίσκουν τραγικό θάνατο από φόλες, αυτοκινητιστικά και αρρώστιες. Είναι σημαντικό να διδάξουμε τα παιδιά μας ότι κάθε ζωή είναι πολύτιμη, στειρώνοντας τα σκυλιά και τα γατιά μας.
3. «Μα είναι κρίμα, γιατί είναι καθαρόαιμο.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ένα στα τέσσερα κατοικίδια που εγκαταλείπονται είναι καθαρόαιμο. Υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά σκύλων και γατών από τη ζήτηση, ανεξαρτήτως του αν αυτά είναι καθαρόαιμα ή ημίαιμα.
4. «Θα σταματήσει να είναι φύλακας.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ο σκύλος από ένστικτο προστατεύει το σπίτι και την οικογένεια. Η προσωπικότητα και τα ταλέντα του επηρεάζονται περισσότερο από τα γονίδια και το περιβάλλον παρά από τις σεξουαλικές ορμόνες.
5. «Θα παχύνει και θα τεμπελιάσει.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Εμείς φταίμε που τα περισσότερα ζώα είναι παχιά, νωχελικά και τεμπέλικα. Τα ταΐζουμε παραπάνω από όσο χρειάζεται και δεν τα ασκούμε αρκετά.
6. «Ο σκύλος (ή η γάτα μου) είναι τόσο ξεχωριστός, που θέλω ένα ολόιδιο κουτάβι (ή γατάκι).»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Όσο κι αν το επιθυμούμε, είναι γενετικά απίθανο τα παιδιά του να προκύψουν ολόιδια με τον τετράποδο φίλο μας. Άλλωστε, ακόμη κι αν κρατήσουμε ένα ζωάκι που του μοιάζει, τι θα απογίνουν τα υπόλοιπα της γέννας; Μια επίσκεψη σε ένα από τα φιλοζωικά σωματεία της χώρας μπορεί να μας μεταπείσει: υπάρχουν εκατοντάδες ζώα στα αζήτητα, εξίσου χαριτωμένα, έξυπνα, γλυκά, όμορφα, τρυφερά και… ξεχωριστά με το δικό μας αρκεί να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας το δείξουν.
7. «Η στείρωση κοστίζει.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Υπάρχουν φορείς που επιχορηγούν τη στείρωση των ιδιόκτητων ζώων. Συμβουλευτείτε το σωματείο της περιοχής σας ή το δήμο σας σχετικά.
8. «Έχω βρει σπίτια για όλα τα κουτάβια ή γατάκια.»
ΑΛΗΘΕΙΑ: Ακόμη κι αν τα καταφέραμε, δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις αποφάσεις που οι άλλοι θα πάρουν για τα ζώα που τους εμπιστευθήκαμε. Τίποτα δεν μας εγγυάται ότι οι απόγονοι του δικού μας δεν θα καταλήξουν, όπως τόσα άλλα κουτάβια και γατάκια, στο δρόμο ή στα σκουπίδια.
    Η στείρωση τελικά είναι πράξη ζωής.
Πώς; Στειρώνοντας το ζώο μας σώζουμε αδέσποτα ζώα, που διαφορετικά θα έβρισκαν τραγική κατάληξη στο δρόμο. Συμπληρώνουν τις θέσεις που θα έπιαναν τα δικά μας κουτάβια ή γατάκια σε υπεύθυνες οικογένειες.
Πριν ζευγαρώσουμε το σκύλο ή τη γάτα μας αξίζει να θυμηθούμε πώς ο υπερπληθυσμός των σκύλων και των γατιών δημιουργείται «μια γέννα τη φορά».
  Τι προβλέπει ο νόμος για τις γέννες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει την υποχρεωτική στείρωση των αδέσποτων ζώων από το 2003. Μάλιστα, επιτρέπει τις σπιτικές γέννες μόνο υπό την προϋπόθεση ότι έχουν βρεθεί σπίτια προκαταβολικά για όλα τα ζωάκια. Φτιάξαμε λοιπόν, όπως ο νόμος ορίζει, τη σχετική λίστα των ενδιαφερομένων και μπράβο μας. Αλλά και σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι όσοι εξέφρασαν ενδιαφέρον δεν θα αλλάξουν γνώμη όταν έρθει η ώρα να τα πάρουν σπίτι.
  Και τέλος μια συμβουλή για όσους ακόμα επιμένουν να γεννήσει
Η λίστα των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να είναι μακριά. Παρότι πολλοί εκφράζουν ενδιαφέρον τώρα, αργότερα αλλάζουν γνώμη. Σίγουρα θα υπάρξουν αρκετές ακυρώσεις. Για να είμαστε καλυμμένοι, είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιήσουμε την τεχνική του overbooking, υπολογίζοντας 4 ενδιαφερομένους για κάθε ζώο που θα γεννηθεί. Σκεφτείτε την περίπτωση τσοπανόσκυλων, λυκόσκυλων και κυνηγόσκυλων, που συχνά γεννούν 12 κουτάβια, για να εξασφαλίσουμε καλά σπίτια σε όλα, αυτό σημαίνει 50 ενδιαφερόμενους! Καλή μας τύχη.
Πατήστε εδώ  για την πηγή του άρθρου.

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Ο Παράδεισος των Γατιών - Cat heaven


Το Cat Heaven είναι ενα σπιτι για αδέσποτες γάτες, στο οποίο μπορούν να νοιώσουν σαν να ζουν σε ένα πραγματικό σπίτι μέχρι να βρεθεί μία οικογένεια να τις υιοθετήσει. Μέχρι να έρθει εκείνη η ώρα, οι εθελοντές κάνουν ότι μπορούν ώστε οι γάτες να νοιώθουν άνετα στο προσωρινό τους σπίτι. Πρόκειται για ένα πραγματικό σπίτι το οποίο σιγά σιγά το γεμίζουμε με μεταχειρισμένα έπιπλα και μία κουζίνα όπου οι λάτρεις των γατιών θα μπορούν να επισκέφτονται τις γάτες να τους κρατάνε συντροφιά.
Οι γάτες, διαμένουν προς το παρόν στο σαλόνι και στην μία κρεββατοκάμαρα. Η ικουζίνα λειτουργεί αυτή την στιγμή σαν δωμάτιο επείγον περιστατικών για γάτες που είναι τραυματίες ή χρειάζεται να είναι ξεχωριστά απο τις άλλες γάτες. 

Προς το παρόν υπάρχουν 8 γάτες, και το σχέδιο είναι να δέχονται χτυπημένες γάτες ή γάτες που έχουν κάποια αναπηρία και γάτες με πιθανότητα υιοθεσίας. Δεν υπάρχει σκοπός να μαζευτούν γάτες που δεν θα έχουν κάποιο μέλλον. 

Το κόστος συντήρησης ανέρχεται στα 500 ευρώ, (250 ευρω είναι το νοίκι και τα υπόλοιπα είναι για λογαριασμούς, φαγητό, εμβόλια, αμπούλες, άμμο κλπ) και κάθε βοηθεία είναι ευπρόσδεκτη. 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Cat Haven is a house for rescue cats, where they can feel at home in a real house, till they find their real family. 
Till that time comes, we make everything possible that they feel comfortable in their temporary home. 
It is a real house that we hope little by little we will make it better, by collecting second hand furniture, make a real kitchen, where cat lovers can hang out and keep company to our cats.

Cat Haven is a small house in a suburb of Athens. Of course we dont reveal the locationc, because it will be a matter of time till people start abandoning animals at the gate.

The house has a living room and two bedrooms, a corridor, a toilet and a kitchen. One bedroom is used as storage place for food and cat litter.
The cats live for the moment in the living room and one of the bedrooms. The kitchen is an emergency room, where we ll keep an injured cat, or a cat that needs to be ready with vaccins and blood tests and can move shortly with the other cats.

For the moment we have eight cats. We plan to get cats that are in urgent need (injured or with a handicap) and cats that have possibilities to have a home.

We do not intend to lock some cats without offering them a real future.

For the moment the cat house costs about 500 euros per month (250e is the rent and the rest is electricity and water bills, cat litter, food, ampules, deworming tablets etc)


More information here

Please like and share their lovely facebook page!



Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Θωμάς- Thomas


R.I.P. Θωμά μας.
R.I.P. our Thomas.



Για τα γλυκά φιλιά σου, για τις κωλοτούμπες που έκανες και για τα χάδια που τόσο απολάμβανες θα είσαι πάντα μέσα στην καρδιά μας!

Until we meet again over the rainbow bridge.
A very sad day for all of us the volunteers at KAZ.

Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα στις 23/3

Στις 23 Μαρτίου μια ομάδα ευαισθητοποιημένων - σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων - πολιτών αποφάσισε να οργανώσει στην Αθήνα μια διαμαρτυρία στην πλατεία Μοναστηριακίου ενάντια στην κακοποίηση που υφίστανται όλα τα είδη ζώων στη χώρα μας. Φιλόζωοι από την Ελλάδα και την Κύπρο θα συναντηθούν στις 13:00 σε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία στην πλατεία Μοναστηρακίου και θα επιδιώξουν η 23η Μαρτίου να καθιερωθεί ως Ημέρα Πανελλαδικής Διαμαρτυρίας για την προάσπιση των δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ζώων.
Εκ μέρους της πρωτοβουλίας για την Πανελλαδική Διαμαρτυρία για όλα τα ζώα οι διοργανωτές εξηγούν: «Ως ενεργοί πολίτες αυτού του κόσμου, διαλέγουμε αυτή την ημέρα, με σκοπό να καθιερωθεί ως ημέρα πανελλαδικής διαμαρτυρίας ενάντια στην κακοποίηση που βιώνουν όλα σχεδόν τα είδη ζώων από τον άνθρωπο.
Η ημέρα αυτή θα αφιερωθεί στα ζώα που βασανίζονται σε κάθε λογής κλουβιά, εργαστήρια πειραματόζωων, εργοστάσια, τσίρκο, σφαγεία, ζωολογικούς κήπους, πετ σοπ, εκτροφεία, αλλά ακόμα και στο φυσικό τους περιβάλλον.
Σκοπός μας είναι η ενημέρωση, η ευαισθητοποίηση και η αφύπνιση των συμπολιτών μας ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Η πρωτοβουλία είναι καθαρά ανεξάρτητη από φορείς και οργανώσεις, γεγονός που, βέβαια, δεν αποκλείει την συμμετοχή μελών αυτών στις δράσεις μας.
Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες αυτού του κόσμου να συμμετάσχουν στην διαμαρτυρία μας και να γίνουν μαζί μας η φωνή όλων αυτών που δεν μπορούν να μιλήσουν.


Πηγή: Διαμαρτυρία για την κακοποίηση των ζώων στην Ελλάδα στις 23/3 | www.zoosos.gr