Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Μαγειρίτσα με Μανιτάρια


Το ΚΑΖ υποστηρίζοντας τους χορτοφάγους και αυτούς που καταβάλουν προσπάθειά να γίνουν χορτοφάγοι, παραθέτει την συνταγή της γνωστής μας μαγειρίτσας ...με μανιτάρια!!

Υλικά για 6 άτομα

700 γραμ. διάφορα μανιτάρια

10 φρέσκα κρεμμυδάκια

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

1 φλιτζ. του καφέ ρύζι για σούπα

5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού

200 γραμ. αντίδια

1 φλιτζ. του καφέ άνηθο

2 αυγά

χυμό από 1½ λεμόνι αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Παίρνουμε τα μανιτάρια και τα σκουπίζουμε καλά με ένα βρεγμένο πανί. Αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε κομμάτια. Πλένουμε καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τα αφήνουμε να περιμένουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σωτάρουμε ελαφρά και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα μανιτάρια. Δυναμώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν μέχρι να απορροφηθούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας.

Προσθέτουμε μέσα τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν τα χορταρικά. Προσθέτουμε 2-3 ποτήρια νερό, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα μας να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά της ώρας.

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο, χτυπώντας χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών. Προσθέτουμε το λεμόνι, 2-3 κουτάλες από το μίγμα της σούπας και κατόπιν ρίχνουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά, αφήνουμε να πάρει μια βράση και η ψευτομαγειρίτσα μας είναι έτοιμη.

Σημείωση. Εάν θέλετε να γίνει εντελώς ελαφριά η μαγειρίτσα, αυγοκόψτε τη μόνο με ασπράδια αυγών. Έτσι δεν θα έχει ίχνος χοληστερίνης και θα είναι κατάλληλη και για τον πιο ιδιότροπο καλεσμένο μας.


ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Στις 28 Μαρτίου θα γίνει μια μεγάλη διαδήλωση στην Μαδρίτη σχετικά με τις ταυρομαχίες. Συγκεκριμένα την προηγούμενη εβδομάδα, ο Νομάρχης της Μαδρίτης ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προτείνει τις ταυρομαχίες σαν επίσημη πολιτιστική κληρονομιά της Μαδρίτης. Αυτό σημαίνει ότι η περιοχή της Μαδρίτης θα συνεχίσει αν επιδοτείται και το πιο σημαντικό, ο τίτλος "πολιτιστική κληρονομιά" θα εμποδίσει την περαιτέρω απαγόρευση των ταυρομαχιών με νόμο στην Ισπανία. Σαν εποτέλεσμα, έχει δημιουργηθεί ένας μεγάλος συνασπισμός ΜΚΟ για να αποτρέψουν κάτι τέτοιο.

Ο Alberto Diaz (ANDA), επικεφαλής της όλης κίνησης, ζητά τη συμπαράστασή μας με όποιο τρόπο είναι δυνατόν αλλά κυρίως με το να γράψουμε στο Νομάρχη ( διευθύνσεις και σημεία που πρέπει να τονιστούν στο παρακάτω κείμενο). Για επιπλέον πληροφορίες επικοινωνήστε με τον Alberto anda@andacentral.org ή (στα Ισπανικά): www.latorturanoescultura.org.

Επιπλέον χρήσιμη πληροφορία είναι ότι όπως και σε εμάς με τα γουνοφόρα, οι κτηνοτρόφοι των ταύρων παίρνουν πολύ γερές επιδοτήσεις για να εκτρέφουν τα άμοιρα αυτά ζώα. Παρακαλώ πολύ ετοιμάστε ένα γράμμα με τα δικά σας στοιχεία στα αγγλικά εκφράζοντας τις απόψεις σας σχετικά και κατά των ταυρομαχιών ως πολιτιστικό γεγονός. Επίσης, θα ήθελα αν μπορείτε να με ενημερώσετε αν τα καταφέρατε να στείλετε την επιστολή μέσα στην εβδομάδα.


D. Ignacio González González

Vicepresidencia, Consejería de Cultura y Deporte y Portavocía del Gobierno

Comunidad de Madrid

Puerta del Sol, 7

28013 Madrid

· Bullfighting can not be a cultural issue

· It is not representative of Madrid

· It does not represent the people of Madrid where many of them does not like Bullfighting

· The decision has been proposed without previous consultation

· Withdraw the proposal


Ευχαριστώ πολύ,

Ευγενία Ματαράγκα

Evgenia Mataragka
Campaigns Coordinator

Zaloggou 13-15
10678 Athens - 210 3840010

Greek Animal Welfare Fund: over 50 years of action for Animals in Greece


Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟ ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΑ- ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΑΖ

Πέρσι τον Μαιο μας ειχε επισκεφθεί η Ζωή με Αμερικάνες εθελόντριες.
Φέτος θα ξανάρθουν και θα μείνουν μερικές μέρες στην Αθήνα για να βοηθήσουν σε εργασίες που θα γίνουν στο καταφύγιο.

Έρχονται στις 21 Μαΐου και το Σαβ/κο 22 και 23/5 θα γίνουν τριψίματα, βαψίματα και επιδιορθώσεις. Εμείς θα βάλουμε τις μπογιές, τα πινέλα και τις συρματόβουρτσες.

Από εσάς περιμένουμε να έρθετε με παλιά ρούχα, λαστιχένια γάντια και τον γνωστό ενθουσιασμό σας για να κάνουμε το καταφύγιο να λάμψει.

Μηνύματα για συμμετοχή στο info@kazshelter.org & kazshelter@gmail.com.



Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Αγρονομικη Διαταξη

Ολοι όσοι εντοπίζετε ένα αλυσοδεμένο σκυλί είτε στην πόλη είτε σε νησιά κ επαρχίες, μην το αγνοείτε!!!

Σύμφωνα με την αγρονομική διάταξη 15/2008 και το άρθρο 3,

απαγορεύεται το δέσιμο ζώων με σχοινί ή αλυσίδα στην άκρη του δρόμου.

Μπορούμε στην αστυνομία να κάνουμε χρήση αυτής της διάταξης και να ζητάμε αυτεπάγγελτα να μηνύουν τους αγροτοβοσκούς που έχουν αλυσοδεμένα τα ζώα τους.