Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Και ολα αυτα για μια γουνα.....!

"Γεννηθηκα ενα πανεμορφο απογευμα, ξερεις.. απο αυτα τα απογευματα που θες να αραζεις στον ηλιο με τις ωρες..!!
Το πρωτο πραγμα που ενoιωσα, ηταν η ανασα της μανας μου και η ζεστασια απο την τρυφερη της γουνα! Τι ευτυχια..!Εκει που μεγαλωσα ειχαμε απεραντο χωρο να παιζουμε και να τρεχουμε ελευθερα εγω και τα αδερφια μου..
Ηταν ανοιξη και μυριζαν ολα τοσο ομορφα,ετρεχα ελευθερη και ολα ηταν τοσο ιδανικα..μεχρι που μια μερα ηρθαν καποια ασχημα, περιεργα πλασματα, με βρωμικα χερια απο ξεραμενο αιμα και αρχισαν να με κυνηγουν,απο μακρυα ακουγοταν το ουρλιαχτο της μανας μου, ενοιωθα φοβο και η καρδια μου χτυπουσε δυνατα,ποιοι ηταν αυτοι που εκαναν τα αγαπημενα μου προσωπα να κλαινε?
Γιατι?
τι τους ειχαμε κανει?ξαφνικα ακουω ενα πολυ δυνατο θορυβο και αμεσως μετα ενιωσα εναν απιστευτο πονο,ειχε πιαστει το ποδι μου σε μια απο τις δαγκανεςπου ειχαν οι τυποι μοιρασει στο δασος, στο δασος μου, στο δασος που μεγαλωνα..!Σταματησα να τρεχω.. απο πανω μου αυτοι...αρχιζαν να ξεσκιζουν τιςσαρκες μου...
ΓΙΑΤΙ?
Αρχισα να ποναω τοσο οσο δε μπορουσα να καταλαβω..Ποναω μανουλα...Δε θα ξανατρεξω ποτε ελευθερη?Για να περασει ο πονος αρχιζα να σκεφτομαι τις πεδιαδες που μεγαλωνα με τα αδερφια μουκαι τις νυχτες που κουλουριαζομασταν ολοι μαζι για να μη κρυωνουμε..
Αντιο μανουλα... σε λιγο δε θα ζω..
σε λιγο καποιος ακαρδος και απολιτιστος ανθρωπος θα φοραει την γουνα μου για να καλυψει την ασχημια του..την γουνα μου που με την οποια καποτε θα επρεπε να ζεσταινω τα δικα μου παιδια,οπως εκανες εσυ με μενα μανουλα...
που εισαι να με ζεστανεις τωρα που ειμαι γυμνη μανουλα???
Σε βλεπω.. ερχομαι να παιξουμε μανουλα..."

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Λήξη Κυνηγετικής Περιόδου 28.2.09

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
25 Φεβρουαρίου 2009
Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν,
σαν τον λίβα που καίει τα σπαρτά.
Με φυσίγγια τη χλωρίδα χαλάσαν,
και ανάψαν φωτιές στα πουλιά.

Στις 28 Φεβρουαρίου, τα όπλα των κυνηγών θα σιγήσουν, είθε αυτή τη φορά για πάντα!
Για άλλη μια φορά των κυνηγών τα φουσάτα έσπειραν το θάνατο και θέρισαν τις ζωές πανέμορφων πλασμάτων, αφήνοντας ακόμη πιο φτωχή την ελληνική πανίδα.
Για άλλη μια φορά η μπότα των κυνηγών έφερε τον κακό χαμό. Άμετρα ζώα πότισαν με το αίμα τους το χώμα της μάνας γης. Ματωμένες φτερούγες, κομμένες ουρές, σπασμένα πόδια, άψυχα σώματα, διαμελισμένα από τα σκάγια και βαμμένα με αίματα. Εκατοντάδες οι νεκρές πάπιες και χήνες από την κατάποση μολυβένιων σκαγιών, εκατοντάδες οι νεοσσοί που καταδικάστηκαν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο, εκατοντάδες και τα δηλητηριασμένα κυνηγόσκυλα από τη φετινή πανδημία των φολών στα κυνηγοτόπια.
Πανδημία και τα κασετόφωνα που αντιλαλούσαν το ερωτικό κάλεσμα των πουλιών για να τα προσελκύσουν και να τα δολοφονήσουν μπαμπέσικα θρασύδειλοι οπλοφόροι.
Για το ΠΟΦΥΖΩ, η ζωή είναι πολύτιμη είτε έχει τη μορφή ενός κύκνου, είτε τη μορφή ενός τρυγονιού και ο θάνατος το ίδιο επώδυνος για όλες τις μορφές ζωής.
Δεν υπάρχει κυνήγι και λαθροκυνήγι, υπάρχει μόνο το ζωοκτόνο κυνήγι. Δεν υπάρχει συνειδητός και ασυνείδητος κυνηγός, υπάρχει μόνο ο φονέας κυνηγός. Δεν υπάρχουν θηρεύσιμα και μη θηρεύσιμα είδη, ούτε σπάνια και προστατευόμενα (που κι αυτά είναι αποτέλεσμα κυνηγετικών δραστηριοτήτων), αλλά υπάρχουν έμβια όντα με ίσα δικαιώματα στη ζωή όπως και εμείς. Τα πουλιά και τα θηλαστικά στη χώρα μας δεν είναι φυσικό κεφάλαιο με καρπωτές τους κυνηγούς, αλλά συγκάτοικοι και συνοδοιπόροι μας που μοιράζονται τον ίδιο αέρα και την ίδια γη με μας.
Θεωρούμε το κυνήγι δραστηριότητα ανήθικη και ασύμβατη με την εποχή μας, αφού αποτελεί έγκλημα κατά της φύσης και της ζωής. Είναι απαράδεκτο στον 21ο αιώνα η θανάτωση ζώων για ψυχαγωγία να είναι στάση ζωής και νόμιμη δραστηριότητα μιας πολιτισμένης κοινωνίας. Στη νέα περιβαλλοντική ηθική που αναπτύσσεται στις μέρες μας, το κυνήγι δεν έχει κανένα χώρο και η προσδοκία πολλών ανθρώπων που σέβονται τη φύση και τη ζωή για την οριστική παύση του, είναι πλέον εφικτή.
Το ελληνικό κοινοβούλιο αντί να διαρρηγνύει δήθεν τα ιμάτιά του για το περιβάλλον και να αναλώνεται σε στείρες και ατελέσφορες λύσεις, καλά θα κάνει να το προστατεύσει αφοπλίζοντας τους κυνηγούς.
Επισημαίνουμε ότι στο 20ο Συνέδριο του ΠΑΝΔΟΙΚΟ που διεξήχθη στις Σέρρες στις 26 Οκτωβρίου 2008, εγκρίθηκε το ψήφισμα που κατέθεσε το ΠΟΦΥΖΩ για την οριστική παύση του κυνηγιού.


Για τον ΠΟ.ΦΥ.ΖΩ
Η Πρόεδρος
Ρόζα Μηνακούλη

Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2009

Spay Day International 2009


What: An annual campaign of Humane Society International to inspire people to save animal lives by spaying or neutering pets and street animals.

When: Officially the last Tuesday of February, with events and activities taking place throughout the month of February. The second annual Spay Day International (and 15th annual Spay Day USA) is Feb. 24, 2009.

Where: Worldwide.

Why: Millions of cats and dogs are needlessly euthanized each year. They may be street animals, or the offspring of cherished family pets, even purebreds. Maybe someone's cat or dog got out just that one time or maybe the litter was intentional, but efforts to find enough good homes failed. Spay/neuter is the only permanent, 100 percent effective method of birth control for dogs and cats and a proven way to reduce the vast numbers of animals who are born only to die prematurely and without a family who loves them.


What's Next: Organize an event in your community for Spay Day International 2009.

Μια ευκαιρια να παραδειγματιστουμε και να οργανωθουμε επιτελους και στην Ελλαδα για μια παρομοια κινητοποιηση.
Ειναι πλεον καιρος ο κοσμος να μαθει για την στειρωση, για τους λογους που πρεπει να στειρωνει τα κατοικιδια του και τα αδεσποτα!!

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2009

Οργανωθηκε η Ένατη Διεθνής Έκθεση Γάτας!

Κυριακή 22 Μαρτίου 2009 –
Αναψυκτήριο FLAMINGO (όπισθεν Δημαρχείου) Σαλαμίνα
Ο Ελληνικός Όμιλος Γάτας, μετά την επιτυχία που είχε η αντίστοιχη διοργάνωση πέρυσι, διοργανώνει την Κυριακή 22 Μαρτίου 2009 και πάλι διεθνή έκθεση γάτας στη Σαλαμίνα. Η έκθεση τελεί υπό την αιγίδα της FIFe, και θα λάβει χώρα στην αίθουσα του αναψυκτηρίου Flamingo όσο και της ROYAL CANIN που εξειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών τροφών γάτας. Πανέμορφες γάτες από διάφορες χώρες θα εκτεθούν και θα διαγωνιστούν σε κατηγορίες ανάλογα με τη ράτσα, το χρώμα, τα τυχόν σχέδια του τριχώματος, το φύλο, και την ηλικία.

Συμμετέχουν και σπάνιες, σχετικά άγνωστες ράτσες, όπως π.χ. * οι αρχαίες φυλές "ΑΒΗΣΣΥΝΙΑΣ"(κοντότριχη) και "ΣΟΜΑΛΙΑΣ" (αντίστοιχη μακρύτριχη), * η άτριχη "ΣΦΙΓΞ", * η εντυπωσιακή (υπερμεγέθης) ημιμακρύτριχη "MAINE COON", * η χαμογελαστή κοντότριχη "ΡΩΣΙΚΗ ΜΠΛΕ", * η "RAGDOLL" που χαλαρώνει τόσο πολύ, όταν την πιάνεις, πού μοιάζει με πάνινη κούκλα, * η μυθική "ΙΕΡΗ ΒΙΡΜΑΝΙΑΣ", που παλιά ζούσε μόνον σε ναούς της Βιρμανίας, * η λεπτοκαμωμένη, αεικίνητη "ΣΙΑΜΕΖΑ" * φυσικά πολλές υπέροχες, μακρύτριχες "ΠΕΡΣΙΚΕΣ" σε μεγάλη ποικιλία χρωματισμών , * η "EXOTIC PERSIAN", (η κοντότριχη, βελούδινη έκδοση της Περσικής) * η μεγαλόσωμη ημιάγρια γάτα της "ΣΙΒΗΡΙΑΣ"και διάφορες άλλες φυλές. Εκτός από τις ράτσες προέλευσης εξωτερικού, θα μπορεί κανείς να θαυμάσει και * την ελληνική "ΓΑΤΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ" (ημιμακρύτριχη), για την οποία γίνεται προσπάθεια διεθνούς αναγνώρισης, * αλλά και απλές “ΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ” που έτυχε να είναι ιδιαίτερα όμορφες. Η αξιολόγηση θα γίνει από διεθνης κριτές της FIFe, και συγκεκριμένα:την κα. Loredana Fanelli και την κα. Mrs. M. Cristina Kowalczuk από την Ιταλια. Διάρκεια εκθέσεως: από 11 π.μ. έως 7 μ.μ.

Οι τελικές κρίσεις (καλύτεροι ποικιλιών, φυλών, κατηγοριών και έκθεσης) ξεκινούν κατά τις 5 μ.μ.

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

ΚΑΖ και ΝΕΤ τηλεοραση


Αύριο το βράδυ 17/02/2009 στο κεντρικό δελτίο των ειδήσεων της ΝΕΤ - μεταξύ 9:20 - 9:30 θα προβληθεί συνέντευξη της κα Βάνας Θεοδωρίδου για το έργο και τις ανάγκες του Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων.


Ελπιζουμε σιγα σιγα με αυτο το τροπο να αρχιζει ο κοσμος να ενημερωνεται για το προβλημα των αδεσποτων στην χωρα μας, για τους τροπους που μπορει να βοηθησει. Μακαρι να συνεχιστουν και αλλες τετοιες προσπαθειες απο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, να προβαλουν και να ενημερωσουν τον κοσμο ως προς το τεραστιο προβλημα των αδεσποτων.


Εκπομπη "Παρα Τριχα" στο ΣΚΑΙ




Το «Παρά τρίχα», η πρώτη ελληνική τηλεοπτική εκπομπή αφιερωμένη στα κατοικίδια ζώα, κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου στον ΣΚΑΪ και θα προβάλλεται καθημερινά στις 17.15.


Η εκπομπή έχει στόχο να κάνει ευκολότερη τη συμβίωση των ανθρώπων με τα κατοικίδια, καθώς τρεις στους δέκα Έλληνες διατηρούν κατοικίδια ζώα στα σπίτια τους για να τους κρατούν συντροφιά.

Την εκπομπή επιμελούνται και παρουσιάζουν η Κλέα Μοριανού και η Μαρίνα Λυμπεροπούλου.


Το «Παρά τρίχα» θα προσφέρει συμβουλές και λύσεις σε καθημερινά ζητήματα που απασχολούν τους ιδιοκτήτες κατοικιδίων, θα στηρίζει το έργο των φιλοζωικών σωματείων, ενισχύοντας τον εθελοντισμό και παρουσιάζοντας αδέσποτα ζώα που ψάχνουν μια οικογένεια, και θα ενημερώνει φιλόζωους και μη σχετικά με τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματά τους.


Για όσους τηλεθεατές μάλιστα έχουν απορίες, καταγγελίες, προβληματισμούς ή απλώς θέλουν να στείλουν ένα βίντεο με το κατοικίδιό τους, μπορούν να το στείλουν στο email της εκπομπής: paratrixa@skai.gr.

ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΤΟΥΣ!!!!!!

Ετσι φαίνεται να σκέφτονται και να δρουν άτομα που ζουν ανάμεσά μας.
2 ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗ ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ

Το Σαββατοκύριακο έπεσαν ξανά φόλες στη Φωκίωνος Νέγρη και συγκεκριμένα, για άλλη μια φορά μπροστά στη καφετέρια Dolce Vita - όπου συνήθως βρίσκονται τα επικίνδυνα τοξικά!
Ομως ένα ακόμα περιστατικό μας κάνει πλέον να ανατριχιάζουμε.
Στη Φωκίωνος Νεγρη, θαμώνας γλυκός και τρυφερός ειναι ο Billy ένας σκυλάκος που φροντίζουν κάτοικοι και καταστηματάρχες της περιοχές.

Κάποια στιγμή λοιπόν ακούστηκαν κλάμματα και γαυγίσματα όλο πόνο και φόβο. Ενας υπάλληλος εστιατορίου εκεί βλέπει λοιπόν 2 αλλόδαπους - μάλλον Φιλιππινέζους- να τραβάνε βίαια το σκύλο από το περιλαίμιο.Αναγνώρισε αμέσως το Billy που είναι διάσημος και αγαπητός στη Φωκίωνος. Ο καημένος αντιστεκόταν καθώς ακόμα και στο "αφεντικό του" αντισκέκεται γιατί του αρέσει να τριγυρνάει ελεύθερος και έχει συγκεκριμένο ωράριο που μαζεύεται στο σπίτι του.

Παρά τις διαμαρτυρίες του νεαρού οι 2 αλλοδαποί πήραν το σκυλάκο αγκαλιά και κατευθύνθηκαν προς Επτανήσου. Ο νεαρός τους ακολούθησε αλλά αυτοί εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας μέσα σε κάποια από τις πολυκατοικίες.

Μόλις έγινε γνωστό το γεγονός ξεσηκώθηκε όλος το τόπος. 3 άτομα ξεσηκώθηκαν, άρχισαν να ψάχνουν το Billy, ενημέρωθηκε η αστυνομία και ο υπαξιωμάτικος ενημέρωσε για περιπολίες . Ξεσηκώθηκε η Φωκίωνος ολόκληρη, φωνές, χαμός, Ζητάδες, σειρήνες!

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ο Billy εμφανίστηκε ταλαιπωρημένος και καταφοβισμένος να βγαίνει από κάπου στην Επτανήσου. Βρωμούσε ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ψαρίλα και είχε τη μπόχα της κλεισούρας υπογείου, εκεί που ζουν τα ποντίκια! Πιθανότατα έπεσε σύρμα στους υποφίους καταναλωτές σκυλίσιου κρέατος όταν γίνονται περιπολίες και έψαχνε κόσμος και αστυνομία το σκυλί και απλά τον άφησαν να φύγει!

Ακούγεται από το καλοκαίρι ότι ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ!!!!!!!!!!!!!!
ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΣΚΥΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΑ ΖΩΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑΚΙΑ ΜΑΣ ΗΣΥΧΑ!!!!

Αν γνωρίζετε κάτι για την υπόθεση της Φωκίωνος και τα αδεσποτάκια που τα "απαγάγουν" για κρέας ή για άλλους λόγους επικοινωνήστε μαζί μας επειγόντωςsaveileia2@yahoo.gr, iriactive@gmail.com

Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009

Guadanamo στον Έβρο - ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΟΗΘΕΙΑ

"Είναι στιγμές που νιώθω μισάνθρωπος, είναι στιγμές που ντρέπομαι για το είδος μας, θέλω να σκίσω το πετσί που με περιβάλει μόνο και μόνο για να μην είμαι όμοιος έστω και στην όψη με αυτούς.

Guadanamo στον Έβρο.

Δε με πείραξε που μας τσάκισαν οι κοριοί, άντεξα στην καταπίεση και τον εξευτελισμό της αξιοπρέπειας μου υπακούοντας σε διαταγές, γέλασα με την νοημοσύνη των στρατιωτικών, αλλά πραγματικά λύγισα στη θεα των βασανιστηρίων από αυτά τα μιάσματα που θέλουν να αποκαλούνται άνθρωποι (και χριστιανοί).

Θήτες. μόνιμοι φαντάροι, υπαξιωματικοί και αξιωματικοί στο στρατόπεδο Μ. Δερρειο στον νομό Έβρου, θύματα 16 απροστάτευτα σκυλιά που τόλμησαν να θελήσουν να ζήσουν την μικρή και δυστυχισμένη ζωή τους γύρο από αυτό που αγαπάνε περισσότερο .. τον άνθρωπο. 16 πλάσματα που ζουν υποσιτισμένα εντός του χώρου του στρατοπέδου, χτυπιουνται με ξύλα και πέτρες και αν τραυματιστεί κάποιο η κλάψει όταν κάποιος βρωμερός το πονέσει αυτό προκαλεί το γέλιο και την επιδοκιμασία των υπολοίπων (οι ηλίθιοι δεν καταλαβαίνουν πως ο πόνος είναι το ίδιο σε άνθρωπο και ζώα).

Έχει απαγορευθεί στους φαντάρους να ταΐζουν τα σκυλιά, τα περισσεύματα των εστιατορίων δίνονται στους κάδους η στα σπιτικά σκυλιά του προσωπικού.

Αν κάποιο βρει μια γωνιά διώκεται με πέτρες και τέλος έχει παρθεί η απόφαση της φόλας, δεν ξέρουν ακόμα αν θα τους δώσουν μπιφτέκια με γυαλιά ή κάποιο δηλητήριο...
Σας παρακαλώ βοηθήστε τα, είναι θέμα ημερών η εξολόθρευση τους. Ας βοηθήσει κάποιος αυτές τις ψυχές να βρουν έναν χώρο που θα μπορέσουν να ξεχάσουν την βιαιότητα που δέχθηκε το βασανισμένο τους κορμάκι και τον βιασμό της ψυχής τους.

Πέρασα 15 μέρες σε αυτό το κολαστήριο ζώων, δεν έχω την δυνατότητα να ξαναπάω εκεί αλλά ξέρω πως οι τετραποδοι φίλοι μου υποφέρουν, αν είναι δυνατόν δε μπορεί να υπάρχει τόση αδιαφορία κάτι πρέπει να γίνει.

(για όποιες παραπάνω πληροφορίες χρειαστεί ο οποισδήποτε ή κάποια φιλοζωική με σκοπό να κάνουν κάτι για το θέμα,ας ρωτήσει κάτι κάτω από αυτό το πόστ ή ας επικοινωνήσουν με: yildirim1871@gmail.com )"
--

Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

Coala rescued in Australia


Australia! This coala has been rescued. Some 1.000.000 animals, wild and domesticated, have been killed in the fires !!!


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2009

Ο Αγιος Βαλεντινος στο ΚΑΖ


Ευχαριστουμε πολυ το adespoto.gr και την Purina για την προσφορα τους στο ΚΑΖ.


"To adespoto.gr ,σε συνεργασία με την Purina της εταιρείας Nestle, προσέφερε για δεύτερη φορά τροφές στα αδέσποτα ζωάκια που έχουν ανάγκη.

Αυτή τη φορά αποδέκτες του . . . δώρου για τον Άγιο Βαλεντίνο, μιας και είμαστε στον Φεβρουάριο, ήταν τα σκυλιά του
Καταφυγίου Αδέσποτων Ζώων, στο Μαρκόπουλο, τα οποία παρέλαβαν 24 σακιά ξηράς τροφής ''Friskies'' και θα γεμίσουν τις κοιλίτσες τους για τις επόμενες ημέρες.


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε για ακόμη μια φορά να βοηθήσουμε το δύσκολο έργο της περίθαλψης αδέσποτων ζώων. Τόσο η αρχική αποστολή με 1.680 κονσέρβες στην Στέγη της Κερατέας αλλά και αυτή την φορά με αποδέκτη το ΚΑΖ, ενισχύουν την προσπάθεια τους .


Τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων επιβεβαιώνουν την άσχημη κατάσταση που υπάρχει, στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τα αδέσποτα ζώα στην χώρα μας .Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε την στήριξη των Καταφύγιων – Φιλοζωικών και να είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια τους ."


(κειμενο: adespoto.gr)

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009

Γραπτη Δηλωση 0012/2009 για την προστασια των ζωων - ΥΠΟΓΡΑΨΤΕ






ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
2004 2009

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ
σύμφωνα με το άρθρο 116 του Κανονισμούτων βουλευτών Alain Hutchinson, David Hammerstein και Neil Parish σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων

Λήξη προθεσμίας: 7.5.2009
0012/2009
Γραπτή δήλωση σχετικά με την καλή διαβίωση των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

– έχοντας υπόψη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς (CETS αριθ. 125),

– έχοντας υπόψη το άρθρο 116 του Κανονισμού του,

A. λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει ενιαίο και συγκεκριμένο κείμενο σχετικά με την προστασία των ζώων συντροφιάς και των αδέσποτων ζώων με ισχύ για όλα τα κράτη μέλη,

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς είναι ελλιπής και δεν έχει υπογραφεί από όλα τα κράτη μέλη,

Γ. λαμβάνοντας υπόψη ότι σε πολλά κράτη μέλη υπάρχουν ακόμα περιπτώσεις κακομεταχείρισης ζώων συντροφιάς και αδέσποτων ή εγκαταλελειμμένων ζώων,

1. καλεί την Ε.Ε. να εισάγει μέτρα ώστε να διασφαλιστεί ότι τα κράτη μέλη επιβάλλουν αυστηρές ποινές σε όσους εγκαταλείπουν ή κακομεταχειρίζονται ζώα συντροφιάς ή αδέσποτα ζώα και να αναθέσει στα κράτη μέλη την καθιέρωση ενός συστήματος διαχείρισης σε εθνικό επίπεδο για την συλλογή, την στείρωση και τον εμβολιασμό·

2. καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να ζητήσουν από όλα τα κράτη μέλη να υπογράψουν την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς και να υιοθετήσουν τα νέα μέτρα

3. καλεί την Επιτροπή και το Συμβούλιο να επιβάλλουν κυρώσεις στα κράτη μέλη τα οποία δεν συμμορφώνονται με την ως άνω σύμβαση και τα νέα μέτρα προς υιοθέτηση·

4. αναθέτει στον Πρόεδρό του να διαβιβάσει την παρούσα δήλωση, συνοδευόμενη από τα ονόματα των υπογραφόντων, στα κοινοβούλια των κρατών μελών, το Συμβούλιο και την Επιτροπή.
Please write a short email to all Greek MEP's urging them to sign the written declaration 0012 on EU protection laws on companion animals andstrays. It is extremely important decision if the Eu finally decides to have laws on pets. You can use the Greek draft above down or write your ownone. You can find all MEP's in the following link.
DO NOT send to Ms.Panagiotopoulou-Kassiotou as she has already sign it.
http://www.europarl.europa.eu/members/public/geoSearch/search.do?country=GR&language=EL
Παρακαλούμε πολύ όπως υπογράψετε την Γραπτή Δήλωση 0012/2009 που αφορά την προστασία των ζώων συντροφιάς αλλά και των αδέσποτων ζώων. Συμβάλλετε στην προστασία και ευζωία τους.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2009

Stand UP and Speak UP for the Animals of Greece

SOLICITATION OF INTEREST......
To all members of the Coalition in Defense of Animals in Greece CIDAG and to all animal rescue organizations and associations everywhere.

This past month in and around the Kavala area, we have experienced a virtual slaughter of our stray animals. As we know all too well, this really isn't news, this is a common every day occurrence. If it doesn't happen here, it happens elsewhere in Greece, every single day.

We have written hundreds of letters, signed petitions, appeared on TV programmes, call in radio shows, and not a single positive thing has transpired, NOT A SINGLE POSITIVE THING - if anything, the poisoning has increased. Aesops has lost 80% of the dogs it has neutered and released since the inception of the programme 12 years ago. The only dogs saved from this horrific fate are those that we have managed to rehome in Germany, the USA and UK.
Not only is this so emotionally painful, it's been a huge waste of time and resources. The vast amount of these thousands and thousands of EUROS were raised from independent well meaning private citizens. The thousands of hours involved in transporting animals to and from the vet, nursing through recovery, removal of stitches, administration of anti-biotics, inoculations, all totally wasted. We all have experienced this time and time again.
Below you will find an obit, a brief story of Homer. This big gentle giant survived two previous poisonings and a gangrenous infection that took his front leg. Rescued by Aesops and nursed back to health on each occasion, we couldn't return him to the streets again. He lived with us and was later adopted by the vet that removed his leg. Homer was mascot and companion, accompanying the vet to and from work. Homer was singled out and with a wagging tail and trusting eyes, right next door to the office, accepted poisoned bait from one of Greece's many cowardly killers.
Goodbye Homer – Rest in Peace
Homer was buried today, another victim of Greece’s barbaric cruelty. Homer was poisoned, and died in wrenching pain and agony on the streets of Eleutheroupolis, not more than 15 meters away from his boss’s office and surgery. There are no words to describe Homer’s killer.
Certainly a coward, certainly a miscreant, a cretin that took sick pleasure in giving trusting Homer the poison that killed him.
Three legged Homer had survived 2 previous poisonings, beatings, and every other form of animal cruelty known in Greece, but he still loved and trusted mankind and even the coward that took his life. Homer, was adopted by the same local Eleutheroupolis vet that saved his life and served as his mascot. He hobbled on three legs over to the office and then back home when work was done. He was a gentle loving companion that didn’t bother anyone and was loved by so many. Cowardly barbaric poisoning is how the citizens take care of animal control in Greece. So sad in the year 2009, but that’s how it is. We will never forget you Homer.


It's finally time to do something about this cruelty. It's way past time to do something about the plight of the Stray Animals in Greece. That's why Aesops and Greek Animal Rescue (GAR) are asking CIDAG and all of Greece's Rescue organizations everywhere to STAND UP - SPEAK UP - ACT UP for the Stray Animals in Greece.

PLAN OF ACTION:
In view of the futility of our work, and our inability to be heard by government, drastic action has to take place. Our options are few, but I do believe there is strength in numbers. If we can engage 500 plus active members in the many towns and villages throughout Greece, and they can engage another 1500, I am confident that we will be heard.
Prior to the end of January, a registered letter is going to be sent to the New Minister of Tourism with copies to the Prime Minister, associated Ministers of Agriculture, Public Order, and Macedonia and Thrace, and the Mayor of Athens. The letter describes the problem in detail and proposes the solution - which is simply to enforce the law. A copy of this letter will be provided to all of the members who agree to STAND UP - SPEAK UP - AND ACT UP FOR THE STRAY ANIMALS OF GREECE.
This letter to SELECT MINISTERS OF GREECE not only describes the problem and provides the solution, but details the consequences of their continued inaction. It provides thirty days for them to respond as to whether or not they intend to enforce the law as written.. Failure to respond (and we fully expect that this is to be the case) will be construed and interpreted as their intention to neither enforce nor implement the law.
Our only course of action, since we cannot block the roads as the students and farmers do, is to tell the world in glowing descriptive detail, of the horrors that stray animals in Greece endure. Much has been written and photographed - you only have to Google: Greece Animal Cruelty to see the hundreds of entries and what others have written, photographed and video taped. At every opportunity, Western International Press will be contacted and provided with current photographs and stories. The Tourism Industry on which Greece heavily relies, will be inundated with petitions and press releases, we will ask you to voice your opinions in local press and on local talk and radio programmes, we will attempt to be heard on National TV and National Radio.
We will reach out to International Animal Rescue Organizations for support. We plan to print and distribute brightly colored adhesive water proof posters & stickers that will be displayed throughout Greece in every conceivable public space, (just like the circus posters) drawing the citizens attention to animal cruelty, poisoning, and abandonment. Our hope is that thousands and thousands of these posters & stickers can be prominently displayed in the ports, tourist and public areas throughout Greece, everywhere in Greece, and will gain the attention of the Media.
We can't do much, but there are some things we can do, and I hope your fertile minds can think of even more ways to Stand Up and Speak Out. We always want work within the law, however close to the fringe it may be. Even though the Greek Government does not enforce their laws, it is incumbent on all of us to obey the law.
I would like to know the extent of your interest and approximately how many volunteers your organization could commit to the Sticker Effort. (Stickers and Posters plastered everywhere) 1 April is the target date for the campaign to begin. I will in turn let you all know what the response has been to this solicitation.

Here are some engaging references:
www.greekanimalrescue.com

Google: Greece Animal Cruelty to see the hundreds of complaints, entries, photographs and videos.

Please reply to animalspeakup@yahoo.com

Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2009

Μαθηματα ζωης

Στην αποτρόπαια εποχή που διανύουμε, όπου το φόλιασμα των τετράποδων συντρόφων μας, είτε τα φροντίζουμε στο δρόμο είτε μέσα στο σπίτι μας, θεωρείται έγκλημα μόνο απο τους φιλόζωους και όχι απο το κράτος, το ΚΑΖ blog ανοίγει μία καινούργια ενότητα «ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΖΩΗΣ», μέσα στην οποία θα αναδεικνύει την ΨΥΧΗ, την ΔΥΝΑΜΗ και το ΚΟΥΡΑΓΙΟ αυτών των ζώων.

Αν, έστω για ένα λεπτό, παρατηρούσαμε τα υπέροχα αυτα τα υπέροχα πλάσματα θα αντιλαμβανόμασταν πως τα μαθήματα που μπορούμε να κερδίσουμε είναι ανεκτίμητα. Επειδή όμως είμαστε «ανώτεροι!» αποφασίζουμε ότι τα ζώα αυτά ούτε νοιώθουν, ούτε αντιλαμβανονται την πραγματικότητα, ούτε καν του αξίζει να ζουν....!!!

Σε αυτή την ενότητα, θα προβάλονται ιστορίες και video που με πράξεις , χωρίς καν λόγια, οι ψυχές αυτές μας δείχνουν το μεγαλείο και την δύναμη της ψυχής τους. Ας μάθουμε κάτι !!!

Ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά τους υποστηριχτές μας, που δεν μας αφήνουν να ξεχνάμε λεπτό όλα όσα μπορούν τα ζώα να προσφέρουν... ας ελπίσουμε ότι κάποτε θα μπορέσουν και άλλοι να «ξυπνήσουν» και να δουν στα μάτια των τετράποδων το μεγαλείο που φέρουν μέσα τους.

Καταδικαστε τις φολες !! - Γιαννενα !!

απαντηση - μηνυμα απο ΚΑΖ
Σε όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να δηλητηριάζουν ζώα χωρίς σταματημό!
Πλέον δεν πρόκειται για κάποιον ψυχικά άρρωστο γείτονα που βάζει φόλες σε 1-2 σκυλιά της γειτονιάς του, γιατί τότε θα έπρεπε να πιστέψουμε ότι παντού, σε κάθε περιοχή, χωριό και πόλη περισεύουν οι ψυχικά άρρωστοι. Είναι όλοι οι Έλληνες εγκληματίες που δολοφονούν αθώα, άκακα, στειρωμένα κι εμβολιασμένα ζώα;;; Ή θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι δολοφονίες με δηλητήριο είναι μεμονωμένα περιστατικά;;; Μήπως είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι υπάρχει ένα γενικό πλάνο εξόντωσης των αδέσποτων;

Χρήματα από το κεντρικό κράτος δεν εκταμιεύονται για να τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμα στειρώσεων και σχεδόν κανένας Δήμος δεν διαθέτει από τα κονδύλιά του για στειρώσεις.
Ποιοί θεωρούν τη λύση του δηλητηρίου την πιο συμφέρουσα οικονομικά;
Πού είναι η ανθρωπιά τους όταν καταδικάζουν ένα ζώο να πεθάνει με τον πιο φριχτό τρόπο;

Ποιοί θεωρούν τη λύση της φόλας την πιο γρήγορη; Πού είναι η νοημοσύνη τους όταν και τα μικρά παιδιά ξέρουν ότι όταν λιγοστέψουν τα ζώα στο περιβάλλον, υπάρχει περισσότερη τροφή για τα εναπομείναντα, με αποτέλεσμα περισσότερες γέννες, περισσότερα κουτάβια, περισσότερη φρίκη και πόνος στους δρόμους;

Φίλοι μου προωθήστε τις φωτογραφίες σ' όλους σας τους γνωστούς. Γράψτε στον Δήμαρχο Ιωαννίνων και διαμαρτυρηθείτε. Κάτω κάτω θα βρείτε την ηλεκτρονική του διεύθυνση. Χρησιμοποιήστε έναν ευγενικό τρόπο για να εκφράσετε την αντίρησή σας στην απάνθρωπη αυτή πρακτική για να έχετε ορισμένες πιθανότητες πως το μέιλ σας θα διαβαστεί μέχρι τέλους. Ας γίνουμε η φωνή αυτών των δύσμοιρων ζώων. Τα ίδια δεν μπορούν να μιλήσουν και το βλέμμα τους δεν συγκινεί κανέναν από τους κατέχοντες.
Με φιλικούς χαιρετισμούς
ΚΑΖ
Βάνα Θεοδωρίδου

Φολες στα Ιωαννινα

On Saturday 31 January, a friend in Ioannina (northern Greece) sent me the following email .... another shocking report of poisoning, one of many received in the past couple of weeks. At the end of the report is the mayor's name, address etc .... PLEASE write to him, expressing your disgust, but please keep your letter as polite as you can (yes, I know, not easy....).

Vesna

URGENT: One of the TV reports about the poisoning has been put on You Tube:http://uk.youtube.com/watch?v=LT65qP-61kg


PLEASE leave a comment (those of you who speak Greek, write in Greek, others in English) and ask your friends to do the same .... once there are sufficient number of comments (at least 200), they will be printed out & passed on to the press AND included with a letter to the mayor...... PLEASE do this without delay; we must pile on as much pressure as we can on the mayor....

=============================================


"...On Wednesday evening, 28 January ‘09, 5 dogs were found poisoned in the central square of Ioannina. All dogs were alive when found, but only one was saved. It was no coincidence that Wednesday night was chosen – a day when the shops are closed and the town is relatively empty and the 28th was the first fine day in a month of so much rain that the attempts of even the most persistent poisoner would have been thwarted. The Deputy Mayor didn’t waste time in publicly condemning the poisoning as a random act by an insensitive, callous citizen. Perhaps, but the following day revealed 11 more dogs poisoned at another park in the city and all over the city those who feed stray animals are reporting missing dogs. One can’t help but remember election time 2004. Two days before the leader of a major Greek political party was to address a public meeting in the central square it was the same scenario. The same local authority, the same Mayor, the same easy solution – 13 dogs poisoned in the central square of Ioannina. There is always a reaction by a small group of citizens when animals are deliberately poisoned, but this time the reaction in Ioannina has been intense. The poisoning was covered by two local television channels, who didn’t hesitate to show dogs convulsing as they slowly died an agonising death. Two local newspapers covered the incident and printed letters in which citizens expressed their disgust. Students reacted quickly by calling a meeting to prepare posters and leaflets condemning the incident. Another open meeting will be held on Thursday 5 February at 7.30pm (Workers’ Centre, Yiosef Eligia St). For those of us who witness poisoning all too often, it is a relief to have this support and in many cases from people who are not necessarily animal lovers, but who condemn poisoning for the violent, barbaric crime it is. However, we also know that somewhere in the Town Hall, ‘they’ are smiling to themselves, because despite all our reactions, they have achieved what they wanted to achieve. For those of you who also want to express your disgust that these crimes continue to occur on a daily basis in Greece, please write to the Mayor of Ioannina. The culprits, public or private, are never prosecuted for poisoning, as is the case with those who abandon their animals to this fate with a clear conscience and the surety that they will never be investigated or apprehended. In similar fashion, the local authorities responsible for animal welfare in Greece ignore their responsibilities, relying on the generosity of other Europeans and unpaid volunteers to undertake the care of Greece’s hundreds and thousands of stray animals....."

Contact
Nikolaos Gontas Mayor of Ioannina
Town Hall
Plateai A. Papandreou 5
Ioannina 45221Greece
Fax: + 30 26510 01010

Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2009

Δελτίου τύπου για την Συνάντηση στην Φωκίωνος

Στις 31 Ιανουαρίου κλήθηκαν πολίτες,  εθελοντές και φιλοζωικοί σύλλογοι να συγκεντρωθούν στη Φωκίωνος Νέγρη για μια συζήτηση / διαμαρτυρία για τις ΦΟΛΕΣ που εδώ και καιρό ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ ΑΔΕΣΠΟΤΑ & ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΑ ΖΩΑ της περιοχής.
Δυστυχώς η ΦΩΚΙΩΝΟΣ ΝΕΓΡΗ έχει εδώ και καιρό μετατραπεί σε ένα ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ. 

Νεκροταφείο για:
*εκατοντάδες αδέσποτα που έχουν εμβολιαστεί / στειρωθεί τα περισσότερα είτε από πολίτες είτε από το πρόγραμμα αδέσποτων του Δήμου Αθηναίων. 
Ζώα τα οποία φροντίζουν χρόνια κάτοικοι της περιοχής και τα αναζητούν κάθε φορά που κάνουν τη βόλτα τους. 
*δεκάδες δεσποζόμενα ζώα που βγαίνουν βόλτα με τα αφεντικά τους και δεν γυρίζουν ποτέ.
Ζώα που υποχρεώνονται όσοι τα αγαπάνε και τα μεγαλώνουν από κουταβάκια να τα βλέπουν να σφαδάζουν μπροστά στα μάτια τους, να αιμορραγούν, να πεθαίνουν .
 
ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΟΞΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ
 
Η συστηματικότατη αυτή εξόντωση δυστυχώς έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις. 
Τα "κλασσικά" ποντικοφάρμακα δεν επαρκούν για τους αρρωστημένους αυτούς ανθρώπους.
Πλέον γίνεται λόγος για ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΤΟΞΙΚΟΤΑΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ -όπως αρσενικό και στρυχνίνη- ΠΟΥ ΨΕΚΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΓΚΑΖΟΝ, ΠΑΡΤΕΡΙΑ, ΠΑΓΚΑΚΙΑ!!!!!! Έτσι τις περισσότερες φορές τα ζώα αρκεί να μυρίσουν τα επικίνδυνα αυτά τοξικά για να πεθάνουν σφαδάζοντας .
Η επικινδυνότητα της κατάστασης όμως δεν σταματά εκεί.  Αρκεί ένα παιδί, ένας ενήλικας να ακουμπήσει την περίεργη αυτή σκόνη -σε ένα γκαζόν ή σε ένα παγκάκι- για να τη μεταφέρει στο στόμα ή στα μάτια με τραγικές / θανατηφόρες συνέπειες. 
Οι αρρωστημένοι αυτοί άνθρωποι θέτουν σε κίνδυνο τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ, την υγεία τη δική μας και των παιδιών μας. 
 


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2009

Η προσέλευση πολιτών / εθελοντών / φιλοζωικών  ήταν αρκετή για να τεθεί το θέμα επί τάπητος.
Παρουσία του Αντιδημάρχου κου Δημόπουλου, λάβαμε τις διαβεβαιώσεις του Δήμου ότι 
*θα αυξηθούν οι περιπολίες και η προσπάθεια για σύλληψη των ενόχων
*θα προχωρήσει αυτεπάγγελτα από τον Δήμο και τον Εισαγγελέα η δίωξη των ενόχων και οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την κακοποίηση ζώων.
Όμως και οι πολίτες πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά. 

  1.  
    • Μην αφήνετε κάποιον που ρίχνει περίεργες ουσίες στα πάρκα να φύγει. Σταματήστε τον ή φωτογραφήστε τον και καλέστε αμέσως την αστυνομία. Πάρτε δείγμα της ουσίας για έλεγχο στο κτηνίατρο σας (ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕΓΑΛΗ ...γάντια κλπ)
    • Όταν γίνετε μάρτυρες δηλητηρίασης ενός ζώου (δεσποζόμενου ή αδέσποτου) ΒΓΑΛΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ (βεβαιωθείτε ότι έχει καταγραφεί στο βιβλίο συμβάντων και ζητήστε αντίγραφο).
    • Είναι σημαντικό να γίνει βιοψία στο ζώο για να υπάρχουν αποδείξεις. ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΕΣ (ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΟΜΟ) ΑΛΛΑ ΚΑΛΕΣΤΕ και ΤΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ Ή ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΑΣ για να ενημερώσετε εγγράφως και πάντα με αριθμό εισερχομένου ή πρωτοκόλλου.
    • Οι πολίτες της κάθε περιοχής οργανωθείτε ώστε να προστατέψετε τα ζώα σας από τους εγκληματίες που απειλούν ζώα και ανθρώπους.
  2. ΜΗΝ ΑΓΝΟΗΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ "ΘΑΨΕΙ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΖΩΟ ΣΑΣ!!!!

Επισης για το ιδιο θεμα μπορειτε να δειτε : 

http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=21&la=2&catid=1&artid=926241